Επιχειρείν

Στις πρώτες θέσεις των κερδοφόρων εταιριών στην Ελλάδα η Τρικαλινή “Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ”. 

Στο επίπεδο των 13 δισ. ευρώ  διαμορφώθηκε ο συνολικός τζίρος 991 μεγάλων βιομηχανικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση τους (2016) μετά από ελαφρά κάμψη σε σχέση με το 2015.

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των πλέον κερδοφόρων εταιρειών του κλαδου βρέθηκαν οι: Chipita, Agroinvest, Ιχθυοτροφεία Σελόντα, Intercomm Foods,  Σόγια Ελλάς, Όπτιμα ΑΕ, Παπαδόπουλος Ε.Ι. ΑΕ, Πέττας Παύλος, Αραμπατζής Μιχ., Κρι-Κρι Βιομηχανία Γάλακτος, κοτόπουλα Νιτσιάκος, BIOMAR Hellenic, Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Newrest Υπηρεσίες Αεροσκαφών, ζυμαρικά Γιούριμακ, Αφοί Μπαλακανάκη, Tasty Foods, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Barilla Hellas (Misko) και Παλίρροια Σουλιώτης, Μέλισσα Κίκιζας και  ΚΑΦΕΑ..

Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ. Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην επιχείρηση Ελληνικά Γαλακτοκομεία η οποία είναι η σημαντικότερη από άποψη τζίρου ελληνική βιομηχανία τροφίμων. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, συνεχίζοντας την αδιάκοπη λειτουργία της με προσφορά στην ελληνική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή. Αναπτύσσεται δυναμικά, παρά το δυσμενές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με τρία εμπορικά σήματα, “Όλυμπος” “Ροδόπη” και “Τυράς”, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 42 χώρες του εξωτερικού. Η  πρώτη ύλη συλλέγεται καθημερινά από 2.000 φάρμες, από παραγωγούς με τους οποίους υπάρχουν μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας. Η εταιρεία διαχρονικά στηρίζει ποικιλοτρόπως την ελληνική κτηνοτροφία, είτε με προγράμματα συμβολαιακής κτηνοτροφίας είτε αναπτύσσοντας νέες κατηγορίες προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι τα Βιολογικά & Κατσικίσια προϊόντα.

Αν οι παραπάνω επιχειρήσεις εμφάνισαν κέρδη, αντιθέτως στη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» βρέθηκαν εταιρείες όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Δέλτα, η Φάγε, τα αλλαντικά Νίκας,  η Creta Farm, η Κιουτσουκώστα-Αφοί Κρέκα, η Elbisco, τα παγωτά Δωδώνη, η Βίγλα που παρουσίασαν σημαντικές ζημιές.

Back to top button
Close
Close