Τρίκαλα

Στην Λάρισα η στην Λαμία η μεταφορά ασθενών από τα Τρίκαλα για τον Κορωναίο

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), στην οποία ο  υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ενέκρινε τα νοσοκομεία που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς και συντόνισε τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων.

Σύμφωνα με την δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι ειδικοί επιστήμονες θεωρούν πιθανό ο ιός να έρθει και στην Ελλάδα, εάν συνεχίσει να ταξιδεύει με τους ίδιους ρυθμούς.

Σε πλήρη επαγρύπνηση και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα φαίνεται πως έχουν τεθεί όλες οι υγειονομικές Αρχές, αναφέρει η ίδια πηγή, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε συναγερμό, ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα πιθανά κρούσματα. Το ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ελέγχονται ύποπτα συμπτώματα ταξιδιωτών που φτάνουν στη χώρα.

Όπως εξηγεί ο Σωτήρης Τσιόρδας επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και συνεργάτης του ΕΟΔΥ στην εφημερίδα: «Στο χειρότερο σενάριο οι πιθανότητες να καταγραφεί κρούσμα στην Ελλάδα είναι 2%ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες και κινούνται από 30%-70%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός και ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις στις άλλες χώρες για Κίνα, ενώ σε εμάς όχι. Αυτήν τη στιγμή έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα και δεκάδες θάνατοι, αλλά διαπιστώσαμε ότι ο ιός μεταδίδεται γρήγορα.

Back to top button
Close
Close