Τρίκαλα

Ν.Ανδρουλάκης :Η προοδευτική παράταξη από τη γενιά των γονιών μας μέχρι τη γενιά των παιδιών μας

 

‘Έντονες είναι οι διεργασίες και η διαβούλευση με την κοινωνία στην τελική ευθεία για την κάλπη και το νέο φορέα που θα αναλάβει ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης  ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος, βρέθηκε στα Τρίκαλα όπου μίλησε για τους στόχους του, το όραμά του αλλά και τη συμβολή της κεντροαριστερής πολιτικής παράταξης στη κρίσιμη πολιτική συγκυρία για την χώρα.

Όπως ανέφερε για τους λόγους που έθεσε τον εαυτό του στη μάχη για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, «Πρέπει να συναντηθούμε ξανά με τους πολίτες, να τους πείσουμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μάταιη. Δεν αποτελούν πεπρωμένο του τόπου η μιζέρια και η στασιμότητα. Να βγουν οι νέοι άνθρωποι μπροστά, να εκφράσουν τις ανάγκες της Ελλάδας του σήμερα και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του μέλλοντος. Να φτιάξουμε ένα κόμμα που να απαντά σε υπαρκτά προβλήματα, με σύγχρονο πολιτικό λόγο και ισχυρή κουλτούρα εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας. Επιθυμία μου είναι η οικοδόμηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης στην οποία θα υπάρχει χώρος για όλους: Από τη γενιά των γoνιών μας μέχρι και τη γενιά των παιδιών μας».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε μεγάλο βάρος στη διοργάνωση του Ιδρυτικού Συνεδρίου της παράταξης όπου και θα καθοριστούν συλλογικά οι στόχοι και οι προγραμματικές θέσεις, «Για να αποφύγουμε φαινόμενα Βαβέλ, όπως της προηγούμενης εβδομάδας, οι αποφάσεις του οργάνου αυτού θα πρέπει να είναι δεσμευτικές για όλους. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα πρέπει να κοινωνήσουμε στον κόσμο την πρόταση μας για την διακυβέρνησης για τη χώρα. Ο κόσμος χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις, που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του. Εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε».

Βέβαια, η διαδικασία όπως ακολουθείται, δεν φαίνεται να είναι ότι οραματίστηκε για το νέο φορά, που αντί για μια ενιαία πολιτική τάση, τελικά φαίνεται να μένει για την ώρα ένας συνασπισμός πολιτικών κομμάτων. Ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι εξελίξεις είναι αυτές που τον κάνουν να πιστεύει ότι ο νέος φορέας θα γίνει ενιαίο κόμμα.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο μέλλον, ανέφερε, «Όποιος γράφει σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών από τώρα περιφρονεί την βούληση του λαού αλλά και τη ρευστότητα του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι ο μικρός δικομματισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν είναι ανθεκτικός και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι αποτελεί πηγή παθογένειας για τη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα αρχής για μένα, ότι προϋπόθεση για την όποια κυβερνητική συνεργασία είναι η ύπαρξη συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των εταίρων ώστε να μην καταστεί μία ακόμη συναλλαγή με αντικείμενο θέσεις εξουσίας στο κράτος».

Back to top button
Close
Close