MUST Read

Στα Τρίκαλα ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους του καλλιτεχνικού κόσμου

«Φωτογραφίζοντας της Ελλάδα του Χθες»

Ο Ηλίας Περγαντής περιηγείται με τον φωτογραφικό του φακό ανά το πανελλήνιο, μιας και προωθεί το πρότζεκτ «Φωτογραφίζοντας της Ελλάδα του Χθες»

Η Ελλάδα του μακρινού παρελθόντος ξεδιπλώνεται μέσα από το φακό ενός σημαντικού και ιδιαίτερα γνωστού ανά την Ελλάδα φωτογράφου. Ενός φωτογράφου που ανατρέχει στο παρελθόν, γυρίζει το χρόνο πίσω κι έρχεται να σταθεί σε πρόσωπα και καταστάσεις που άφησαν την δική του πινελιά στην Ελλάδα του χθες. Στην Ελλάδα που μέσα από αγώνες και θυσίες αναστήθηκε χάρη στην πυγμή των Ελλήνων. Γνωστών και αθέατων ηρώων, που προσπάθησαν και μόχθησαν, προβάλλοντας αρετές  και αξίες.Image result for Ηλίας Περγαντής

Ο γνωστός ανά την Ελλάδα φωτογράφος δεν θα μπορούσε να μην επισκεφτεί και την περιοχή μας. Επισκέφτηκε την Φανερωμένη του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Θεριστάδες» κ. Αντώνη Παπαμιχαήλ. Κατά την παρουσία του ξεναγήθηκε στο χωριό, όπως και στο εργαστήριο κατασκευής Καραγκούνικης φορεσιάς ενώ αποθανάτισε μέσω του φακού του, πρόσωπα που έφεραν τοπικά χαρακτηριστικά ενδυμασίας. Φυσικά μέσω του φακού του αποτύπωσε στιγμιότυπα από την ζωή των αγροτών στο κάμπο, της ζωής των Καραγκούνηδων, τα οποία θα ενσωματώσει στο πρότζεκτ του.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες προκαλούν θαυμασμό, ενώ η έλευση του σημαντικού καλλιτέχνη, αποτελεί τιμή για την περιοχή μας, μιας και θα αναδειχτεί περαιτέρω μέσω της προβολής του φωτογραφικού υλικού που συγκέντρωσε ο Ηλίας Περγαντής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό του καλλιτέχνη απο διάφορες περιοχές της χώρας μας:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Back to top button
Close
Close