Επιχειρείν

Στα άδυτα του προπονητικού κέντρου-παλάτι που ετοιμάζει ο Ριμπολόβλεφ για τη Μονακό

Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τη σεζόν 2020-2021 - Το κόστος της επένδυσης θα αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ


Αποφασισμένος να μετατρέψει την ομάδα της Μονακό σε μια «μηχανή γέννησης ταλέντων» αλλά και να την οδηγήσει μεταξύ των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών club της Ευρώπης είναι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ο Ρώσος μεγιστάνας ιδιοκτήτης της ομάδας του πριγκιπάτου, αλλά και του Σκορπιού στην Ελλάδα, έχει αποφασίσει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη έτσι ώστε οι Μονεγάσκοι να βρεθούν στην κορυφή τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη. 

Το protothema.gr είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο στάδιο Louis II την έδρα της Μονακό αλλά και να παρακολουθήσει από τον υπεύθυνο κ. Félicien Laborde το πρότζεκτ των 55 εκατομμυρίων ευρώ για το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, αλλά και το πρότζεκτ των 12 επι πλέον εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία ενός σχολείου- ξενοδοχείου των παιδιών που θα αγωνίζονται στις ακαδημίες της ομάδας. Η ξενάγηση έγινε την ημέρα που η Μονακό έπαιζε με την Μπορντό και ο αγώνας έληξε με σκορ 1-1.


Όπως τόνισε στο protothema.gr ο υπεύθυνος της ομάδας Félicien Laborde ο οποίος «τρέχει» το πρότζεκτ του νέου προπονητικού κέντρου, όνειρο του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι να δημιουργήσει ένα φυτώριο ταλέντων που θα βοηθήσουν αγωνιστικά τη Μονακό, αλλά και οικονομικά από τις μετέπειτα πωλήσεις τους σε άλλες ομάδες, όπως έγινε με τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος πωλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι του ποσού των 180 εκατομμύριων ευρώ! 


Ήδη από το καλοκαίρι είχε δοθεί το πράσινο φως από το Δήμο του Μόντε Κάρλο ώστε το νέο αθλητικό κέντρο της Μονακό να χτιστεί στο La Turbie (κοινότητα στο τμήμα Alpes-Maritimes, στη νοτιοανατολική Γαλλία). Θα αποτελείται από 7,5 στρέμματα και θα περιλαμβάνει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου που θα πληρούν τα πρότυπα της UEFA και της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, ιατρικό κέντρο, αίθουσα αποκατάστασης, εστιατόριο και αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 80 ατόμων. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τη σεζόν 2020-2021. Το κόστος της επένδυσης θα αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ. 


Παράλληλα έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο Louis II και θα αποτελέσει το ξενοδοχείο- σχολείο για τα ταλέντα των ακαδημιών της Μονακό. Το κόστος αυτό υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει αποφασίσει και την ανακαίνιση των σουιτών στο στάδιο της Μονακό αφού πολλοί φίλοι της ομάδας με «χοντρά» πορτοφόλια ζητούν να νοικιάσουν prive χώρο για να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα. Ο ίδιος ο Ρώσος μεγιστάνας έχει δηλώσει ότι: «Είμαι απολύτως προσηλωμένος στην προσπάθεια να συνεχίσω την εξέλιξη του συλλόγου μακροπρόθεσμα.


Έχουμε ήδη επενδύσει 335 εκατ. ευρώ στη Μονακό και ο όμιλος έχει αρχίσει να αποκομίζει κέρδη, τα οποία τώρα είμαστε σε θέση να επανεπενδύσουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη».

Back to top button
Close
Close