Lifestyle news

Στάνκογλου: «Ήθελα να επιστρέψω με κάτι δυνατό που πιστεύω 100%»

 

Ο Γιάννης Στάνκογλου αντιπαθεί τη μονοτονία. Αυτή την περίοδο τον βρίσκουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, καθώς και στο σινεμά, ενώ παράλληλα βρίσκει χρόνο να μας μιλήσει για όλα αυτά.

Είναι πρωί Κυριακής κι έχουμε κανονίσει να τα πούμε τηλεφωνικά, λόγω γεωγραφικής απόστασης. Ανοίγω τα ξύλινα παντζούρια του πατρικού μου και αναγνωρίζω ότι η μυρωδιά της βροχής της υπαίθρου έχει μπερδευτεί με τον διπλό ελληνικό καφέ που βράζει στο γκάζι. Διαβάζω γρήγορα τις ερωτήσεις που έχω να του κάνω και, αφού πιω την πρώτη γουλιά –αυτή με το καϊμάκι–, τον παίρνω τηλέφωνο. Η δική μου ημέρα μπορεί να έχει αρχίσει μόλις, αλλά η Κυριακή του Γιάννη Στάνκογλου είχε ξεκινήσει στις έξι και μισή το πρωί. Είναι πατέρας δύο παιδιών, σύζυγος και επαγγελματίας. Εδώ θα μας μιλήσει για την τρίτη ταυτότητά του, αυτή του ηθοποιού, με την οποία τον βρίσκουμε στο θέατρο Πορεία ως Γιούγκερμαν, στις τηλεοπτικές Άγριες Μέλισσες ως ιδιωτικό ντετέκτιβ και στους κινηματογράφους ως λαϊκό-pop τραγουδιστή στην ταινία Φαντασία του Γιάννη Καρδαρά.

Έχουμε να σε δούμε στην τηλεόραση από το 2015 με τη 10η Εντολή, ενώ φαίνεται να αφοσιώθηκες στο θέατρο και στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια. Πήρες συνειδητά αυτή την απόσταση από τη μικρή οθόνη;

Έπαιρνα κάποια σενάρια για τηλεοπτικές παραγωγές στα χέρια μου, τα οποία όταν διάβαζα δεν με ικανοποιούσαν. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ όσο γίνεται να κάνω δουλειές που θεωρώ εγώ ότι καλύπτουν τα στάνταρ μου και –ως εκ τούτου– είμαι επιλεκτικός και στο θέατρο και στο σινεμά, αλλά κυρίως στην τηλεόραση. Τώρα που διάβασα το σενάριο από τις Άγριες Μέλισσες το βρήκα εξαιρετικό. Έπειτα είδα ότι οι ηθοποιοί είναι ένας κι ένας και το ίδιο συμβαίνει και με τους τεχνικούς και με το συνεργείο, το οποίο το εκτιμώ πολύ. Μάλιστα, με κάποιους ηθοποιούς έχω δουλέψει με επιτυχία στο παρελθόν στο θέατρο, ενώ βρέθηκα ξανά με τεχνικούς και συντελεστές από Tο Νησί. Το σενάριο και οι συντελεστές, λοιπόν, με έπεισαν πως πρόκειται για μια καλή δουλειά, γι’ αυτό και είπα το «ναι». Ήθελα να επιστρέψω με κάτι που πιστεύω 100%.

Διαβάστε τη συνέχεια στο InStyle.gr

Back to top button
Close
Close