Επιχειρείν

ΣΘΕΒ: Η ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων στη Θεσσαλία στο επίκεντρο της συζήτησης του Γενικού Συμβουλίου

Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αναφορά στην περιφερειακή ανασυγκρότηση και στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας ενόψει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ήταν τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Γενικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε πως η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αντιμετώπιση των περιφερειακών προβλημάτων των επιχειρήσεων, η άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή είναι καίρια σημεία που πρέπει να μας απασχολήσουν για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή. Η απαίτηση που προβάλλεται επιτακτικά είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην περιφέρεια και όχι αποσπασματικών μέτρων ενίσχυσης, τα οποία οδηγούν σε πρόσκαιρες βελτιώσεις του περιφερειακού οικονομικού χώρου. Η ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας προϋποθέτει να διοχετευθούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι πόροι στο τοπικό παραγωγικό σύστημα και να μην υπάρξει καθυστέρηση ούτε στον σχεδιασμό αλλά πολύ περισσότερο στην απορρόφηση πόρων για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Ήδη ο ΣΕΒ σε συνεργασία με όλους τους Περιφερειακούς Συνδέσμους, μεταξύ των οποίων και ο ΣΘΕΒ, κατέγραψαν τις προτεραιότητες για τη βιομηχανία για την περίοδο 2019 – 2021 αλλά και για ειδικά θέματα ανάπτυξης της Θεσσαλίας, για τα οποία ενημερώθηκαν εκτενώς οι συμμετέχοντες.

ΣΘΕΒ: Η ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων στη Θεσσαλία στο επίκεντρο της συζήτησης του Γενικού Συμβουλίου

Back to top button
Close
Close