Travel

Σε 2,5 ώρες από τα Τρίκαλα μπορείς να απολαύσεις μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στα νερά του Ιουνίου

Μακριά, λοιπόν, από τα προφανή, υπάρχουν μερικές ακόμη επιλογές για όσους αγαπούν τις ατελείωτες αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, τις εξωτικές παραλίες! Η Θεσπρωτία, αν και στο 70% είναι ορεινή, «φιλοξενεί» μερικές από τις πλέον εντυπωσιακότερες παραλίες, για κάθε γούστο, με ψιλή άμμο ή βότσαλο, με πολύ κόσμο και οργανωμένες, αλλά και ερημικές, που αξίζει φυσικά να γνωρίσετε.

Κόκκινος Βράχος: 2,5 χιλιόμετρα από την Πλαταριά, αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους, ενώ το όνομά της οφείλεται στα κόκκινα πετρώματα που περιβάλλουν την παραλία.

Παραλία Δρέπανο: Η κοντινότερη παραλία στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αμμώδης και ρηχή, με καθαρά νερά, ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, αλλά και για το μέγεθός της, καθώς είναι 4 χιλιόμετρα.

Μπέλλα Βράκα: Στο νησιωτικό σύμπλεγμα στα Σύβοτα, στο νησάκι Μουρτεμένο, η Μπέλλα Βράκα ανήκει σε εκείνες τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτεί κανείς οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή του. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε νησί δεν πρέπει να το θεωρήσετε εμπόδιο, καθώς μπορείτε να διασχίσετε τα ρηχά νερά και να φτάσετε με τα πόδια. Είναι μικρή παραλία, με άσπρη άμμο και καθαρά καταγάλανα νερά και βλάστηση που περιβάλλει την αμμουδιά.

Μέγα Άμμος: Μία από τις ομορφότερες παραλίες, με βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα δροσερά νερά, είναι γραφική και οργανωμένη τόσο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όσο και με αναψυκτήρια και ψαροταβέρνες. Θα την βρείτε πηγαίνοντας προς Σύβοτα από το χωριό της Πέρδικας.

Πισίνα: Βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα στα Σύβοτα, συγκεκριμένα στο νησάκι Μαυρονόμος. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καΐκι, αλλά αξίζει τον κόπο καθώς έχει άσπρη άμμο και βότσαλα, μπλε νερά και πυκνή πράσινη βλάστηση να την αγκαλιάζει.

Ζάβια: Λίγο πριν μπείτε στα Σύβοτα, θα βρείτε στα αριστερά σας μία πανέμορφη μικρή παραλία. Χωρίζεται σε δύο μικρότερες, ενώ θα δείτε  ένα καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει την αμμουδιά της παραλίας και τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα.

Αγία Παρασκευή: Με βότσαλο και χαλίκι, στη μέση κυριολεκτικά ενός καταπράσινου τοπίου, αφού ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα καταπράσινο νησάκι. Είναι ιδιαίτερα οργανωμένη με διάφορα μαγαζάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε σνακ, ποτό ή καφέ.

Καραβοστάσι: Από τις διασημότερες παραλίες της περιοχής, είναι μεγάλη, με χοντρή άσπρη άμμο, καταγάλανα, καθαρά νερά. Οι πράσινοι λόφοι, που βρίσκονται στις δύο άκρες, συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός αληθινά μαγευτικού τοπίου.

Back to top button
Close
Close