Τρίκαλα

Σε φάση αναδιοργάνωσης ο ζωολογικός κήπος από ιδιώτη που ετοιμάζεται να τον Ξαναζωντανέψει»

Με μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων ο περίφημος Ζωολογικός Κήπος των Τρικάλων παίρνει ξανά ζωή.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018 αποφασίστηκε η εκμίσθωση σε ιδιώτη, ενός αποθηκευτικού χώρου εντός του κήπου. Αυτός ο χώρος θα μετατραπεί σε αναψυκτήριο προκειμένου να εξυπηρετεί και να φιλοξενεί τους δεκάδες επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. Ταυτοχρόνως ο ιδιώτης θα συμβάλλει στην αναμόρφωσή του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε:
– να εμπλουτίσει τον κήπο με συγκεκριμένα πτηνά και ζώα (αγριόχηνες, φραγκόκοτες, λευκά ελάφια, άλογα πόνυ, χελώνες διαφόρων ειδών κ.α.) με σεβασμό σε αυτά βάσει των νόμων
– να δημιουργήσει ταμπλό με ενημερωτικό υλικό για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής,
– να δημιουργήσει πρότυπο Βοτανικό Κήπο αρωματικών φυτών και βοτάνων που καλλιεργούνται στην περιοχή.
Βεβαίως ο Δήμος δεν απεμπολεί κανένα του δικαίωμα στον ζωολογικό κήπο: το προσωπικό του θα παραμένει εκεί και θα συνεργάζεται με τον ιδιώτη, ο οποίος προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Επίσης, όπως τονίστηκε και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ντιντή και από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Δήμος προχωρά για την εκπόνηση της μελέτης αναμόρφωσης του ζωολογικού κήπου. Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά στη μετατροπή του σε Πάρκο Τοπικής Χλωρίδας και Πανίδας.
Μέχρι τότε, με τη συμβολή του ιδιώτη – ο οποίος λειτουργούσε τον Βοτανικό Κήπο Οιχαλίας – δίνεται νέα πνοή σε έναν κήπο που είναι στολίδι των Τρικάλων, που είχε λειτουργήσει με προβλήματα, αλλά μπαίνει σε φάση αναδιοργάνωσης. Μάλιστα, θα αποτελεί έναν χώρο που θα δημιουργήσει περισσότερες δυνατότητες για επίσκεψη και σημείο αναφοράς, ειδικά για τα παιδιά και τους μαθητές.

Back to top button
Close
Close