Επιχειρείν

Σε σεμινάριο οικοτεχνίας η Τρικαλινή επιχείριση Bioriganon με την αυθεντική ρίγανη που κατακτά την αγορά

Η Ελλάδα θεωρείται μία από τις πλουσιότερες χώρες σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, είναι αναγκαίο όμως να υπάρξει η απαιτούμενη οργάνωση για να αξιοποιηθούν. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο της Ρίγανης  είναι μικρές αλλά το μέγεθός τους δεν είναι περιοριστικό, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα στη διεθνή αγορά, διότι η ελληνική ρίγανη θεωρείται πολύ καλή ποιοτικά.

Η επιχείρηση Bioriganon, παράγει, επεξεργάζεται και συσκευάζει τα προϊόντα της. Η διάθεση των προϊόντων στην αγορά γίνεται λιανικώς και χονδρικός με υπεύθυνο  παραγωγής και διάθεσης, τον  Δημήτρη  Γιώτα, με έδρα της εκμετάλλευσης την Αχλαδέα Καλαμπάκας.Ο ίδιος θέλοντας να αναπτύξει όσο μπορεί την επιχείρησή του συμμετείχε σε σεμινάριο οικοτεχνίας στο Βόλο, επί της ορθής επεξεργασίας και συσκευασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Η οικοτεχνία είναι μια ευέλικτη μορφή συσκευαστηρίου τροφίμων και φυσικά λειτουργεί, με όλες τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί, για τις οικοτεχνίες.Παρόλα αυτά στα ζητήµατα διάθεσης του προϊόντος στέκεται ο παραγωγός και έµπορος από τα Τρίκαλα αναφέροντας χαρακτηριστικά  «Στη ρίγανη πρέπει να πουλήσεις. ∆εν ισχύει η λογική του παραδίδω όπως στο σιτάρι ή το βαµβάκι».Γιατί διαθέτοντας την απαιτούμενη γνώση, προσφέρεις ασφαλή ποιοτικά τρόφιμα!

Ο Δημήτρης Γιώτας  έχει βάλει στόχο να αποδείξει ότι η ρίγανη μπορεί να γίνει ένα  δυνατό χαρτί του νομού και αξίζει  μία θέση στην κουζίνα μας.Αποτέλεσμα εικόνας για PARAGVGOS RIGANHS

Οι νέοι αγρότες  που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, δεν είναι κάτι σπάνιο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο εντυπωσιακό το τι καταφέρνουν πλέον οι new-age «αγρότες», που εκτός από μεράκι βάζουν στη δουλειά τους γνώσεις περί σύγχρονων καλλιεργειών, marketing, καινοτόμες τεχνικές και ιδιαίτερα προσεγμένα προϊόντα, τα οποία κάνουν καριέρα εντός και εκτός συνόρων.

Back to top button
Close
Close