Idees Sports

Σε πρωτεύουσα του ελληνικού Λακρός τείνουν τα εξελιχθούν τα Τρίκαλα.

Σε πρωτεύουσα του ελληνικού Λακρός τείνουν τα εξελιχθούν τα Τρίκαλα. Το νέο αυτό άθλημα που εισήλθε δυναμικά στον ελληνικό αθλητισμό μέσω των Τρικάλων, συνεχίζει να προωθείται. Αυτή τη φορά, με μια νέα – τη δεύτερη -φάση της επιμόρφωσης για το Λακρός.
Τον περασμένο Ιούνιο έγιανε η ενημέρωση για τα βασικά του αθλήματος σε παιδιά ηλικίας 10 χρονών και πάνω, σε 4 διαφορετικές ομάδες νεαρών αθλητών και φοιτητών ΣΕΦΑΑ, ενώ στην αίθουσα τύπου της Σχολής προβλήθηκαν αποσπάσματα από Κολλεγιακούς Αγώνες Λακρός Αντρών και Γυναικών. Εγινε επίσης επιμόρφωση σε αθλήτριες γυμνασίου και Λυκείου οι οποίες αποτελούν κομμάτι της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Νεανίδων του ΑΟΤ.
Με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, όπως και τον Ιούνιο, η επιμόρφωση συνεχίζεται το τετραήμερο 24 Νοεμβρίου έως 27 Νοεμβρίου 2017. Photo by Matt Hazlett, April 19, 2014, Columbia, Md. Wilde Lake’s Ryan Tiffey, center, dives while making a shot on net. Boys lax tournament featuring Wilde Lake and Long Reach Αυτή τη φορά, η επιμόρφωση αφορά σε εκπαίδευση για:
α) τωρινούς και μελλοντικούς καθηγητές οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε προπονητές,
β) αθλητές οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε παίκτες καθώς και
γ) διαιτητές που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε ένα καινούργιο παιχνίδι.
Το πρόγραμμα, όπως ενημέρωση η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Μαρία Σαμαρά, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός, είναι το ακόλουθο:
• Επιμόρφωση την Παρασκευή το πρωί της 24ης Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι για τους ενδιαφερόμενους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Γυμνασίων και Λυκείων των Τρικάλων και φυσικά τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ.
• Ελεύθερες προπονήσεις το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Νοεμβρίου, στο βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων από τις 10.30 έως τις 14.00 για όλους όσους ενδιαφέρονται με προπονητές τους επιμορφωμένους πια καθηγητές και τη συμμετοχή των επιμορφωμένων κοριτσιών του ΑΟΤ σε ελεύθερες επιδείξεις- προπονήσεις. Ελεύθερη συμμετοχή για όλους.
• Τελική φάση επιμόρφωσης των καθηγητών και των φοιτητών της ΣΕΦΑΑ στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 14.00.
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και την υποστήριξη της ΣΕΦΑΑ και της ΔΔΕ Τρικάλων από 24 Νοεμβρίου έως 27 Νοεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με την κξ. Cathy Samaras, πρόεδρο της Ομοσπονδίας, στόχος είναι η δημιουργία ελληνικής ομάδας λακρός για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6942 061 828 (Μαρία Σαμαρά) και στο maria@lacrosse.gr

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Back to top button
Close
Close