Ειδήσεις

Σε απόλυτο αδιέξοδο ΚΙΝΑΛ και Φώφη Γενηματά.

Η αλήθεια είναι ότι η Φώφη Γεννηματά το έχει πει: «Δεν θέλουμε να γίνουμε ο τρίτος πόλος». Και όπως όλα δείχνουν, τρίτος πόλος δεν θα γίνει. Κι έτσι όπως το πάει ούτε τέταρτος!

Ολο και περισσότερα είναι τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι το εγχείρημα δεν τραβά στην εκλογική ανηφόρα, ενώ στο εξωτερικό κερδίζει έδαφος η προσέγγιση Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Τα πήγαινε – έλα στη στρατηγική του κόμματος που υπαναχώρησε από σημαντικές θέσεις του, όπως το θέμα της απλής αναλογικής αλλά και το μακεδονικό, καθώς και η ταύτισή του με τη ΝΔ –κάτι που έχει οδηγήσει ακόμη και σε παραίτηση στελέχη του ΚΙΝΑΛ– έχουν φέρει σε αδιέξοδο την παράταξη, η ηγεσία της οποίας αρκείται να επαναλαμβάνει μονότονα «εκλογές τώρα»!

Ενδεικτική είναι η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εμφανίζεται θετικός όταν του υπενθυμίζεται από τον δημοσιογράφο ότι τον Ιούνιο την είχε χαρακτηρίσει ισορροπημένη : « “Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής».

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από το εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, όταν συμμετείχε και ο Σταύρος Θεοδωράκης στο εγχείρημα, η μόνη που ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με το κείμενο της συμφωνίας ήταν η Φ. Γεννηματά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι –ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Στ. Θεοδωράκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης– είχαν εκφράσει θετική άποψη, με τον Γ. Παπανδρέου μάλιστα να καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να την πείσει, αλλά χωρίς επιτυχία.

Και παρότι είναι γεγονός πως το Ποτάμι δεν αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ εξαιτίας του μακεδονικού και της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά λόγω της παλαιοκομματικής νοοτροπίας αλά ΠΑΣΟΚ από τη Φ. Γεννηματά, η αλήθεια είναι ότι η απόφασή της για τη συμφωνία αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα για τον Στ. Θεοδωράκη.

www.documento.gr

Back to top button
Close
Close