Idees Sports

Σε αναγεννησιακή πορεία το μήνυμα από τα Τρίκαλα στον ελληνικό Στίβο

Την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των στιβικών ήταν προσηλωμένο στις οθόνες για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων (ανδρών/γυναικών) στη Λιλ, στα Τρίκαλα το μέλλον του αθλήματος έστελνε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο ελληνικός στίβος διανύει μια από τις καλύτερες… αναγεννησιακές περιόδους του.

της

Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός για τους Κ18 μετράει μερικές ώρες που έλαβε τέλος και όπως κάθε χρονιά πρόσφερε αρκετές μεγάλες στιγμές και έντονα συναισθήματα. Σε ένα πρωτάθλημα με τις σχετικά περισσότερες συμμετοχές συγκριτικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες, η νέα γενιά κέρδισε το χειροκρότημα και έδωσε υποσχέσεις για νέα ρεκόρ και υπερβάσεις. Από όλα είχε το διήμερο πρόγραμμα στο στάδιο των Τρικάλων, γεμίζοντας με χαμόγελα αλλά και δάκρυα τις αναμνήσεις των περισσότερων, που το πιθανότερο είναι να τους ακολουθούν για μια ζωή. Ουρλιαχτά και κραυγές στην απόλυτη ηρεμία, που μπορεί να τρόμαζαν κάποιον που βρισκόταν για πρώτη φορά στις κερκίδες του σταδίου, αλλά δεν έπαιρνε πολύ χρόνο για να καταλάβεις ότι ήταν από χαρά, χάρη σε ένα νέο παιδί που μόλις είχε ξεπεράσει τον πήχη και παράλληλα το προσωπικό του στοίχημα. Τραυματισμούς ή σκυτάλες να πέφτουν και οι ευκαιρίες να χάνονται με δάκρυα για έναν στόχο που τον περίμεναν έναν ή και περισσότερα χρόνια κάποιοι-ες, με το μήνυμα να είναι ότι ο μόνος τρόπος για να χάσουν είναι αν δε θα ξαναπροσπαθήσουν. Αγκαλιές στον τερματισμό και ήθος αθλητών και αθλητριών που παρόλο τα αποτέλεσμα, τους έβλεπες να συγχαίρουν τους αντιπάλους τους, λόγω του ότι τους ώθησαν να γίνουν καλύτεροι. Αυτός είναι και ο στίβος άλλωστε και αυτά τα κομμάτια είναι που τον κάνουν τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Για να μην μακρηγορούμε όμως άλλο, η προσοχή ανήκει σε όλους τους πρωταγωνιστές εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και τους προπονητές που παρακολουθούσαν έξω από τα κάγκελα και τα συνολικά καρδιοχτύπια στον κοινό στόχο της επιτυχίας, με το Sportsfeed για ακόμα μια χρονιά να βρίσκεται δίπλα τους.

Αυτοί που ξεχώρισαν
Σπουδαία εμφάνιση από τον Φραντζεσκάκη στην σφυροβολία, την Αδαμοπούλου στο επι κοντώ, τη Μαγκούλια και το Μαχαίρα στην σφαιροβολία, τον Μηλιαρά στα 1.500μ., τον Αργυρόπουλο στο μήκος (που έπιασε και το όριο για το Γκροσέτο), τον Ουρούμη στη δισκοβολία, την Τσουκαλά στο έπταθλο, το Ξενικδάκη στα 800μ., τη Δάμπλια και τον Κωστάρα στα 200μ., την Τζένγκο και την Γρηγοριάδου στον ακοντισμό, τη Δόση στο άλμα σε ύψος, την Κυπραίου και το Γρηγορίου στα 400μ. εμπόδια, τον Τσαρούχα και τη Φιλτισάκου στο βάδην, τη Λιάνα Παπαδοπούλου στα ψηλά εμπόδια, την Κεσσίδη στη δισκοβολία, τη Μπαλαμούτη στο τριπλούν, την Αναστασίου στα 400μ., αλλά και σε όλα τα παιδιά που είτε κατάφεραν να ανέβουν στο πανελλήνιο βάθρο είτε όχι, ξεχώρισαν γιατί ανήκουν σε αυτούς που προσπαθούν και όχι σε αυτούς που εγκαταλείπουν. Συγχαρητήρια σε όλους για τις προσπάθειες τους μέχρι και στον τελευταίο, γιατί ο ρόλος είναι ακόμα πιο δύσκολος ψυχολογικά για να φτάσεις μέχρι την γραμμή του τερματισμού, από αυτούς που προηγούνται και κυρίως γιατί χάρη σε αυτούς παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία το πρωτάθλημα. Το ραντεβού μας ανανεώνεται και θα συνεχίσει να ανανεώνεται λοιπόν, ανυπομονώντας για τις επόμενες μεγάλες στιγμές που μόνο οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να καταλάβουν.

ΥΓ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δημήτρη Χαχάμη για τη άριστη φιλοξενία του και την πολύ καλή οργάνωση για ακόμα μια χρονιά στο πρωτάθλημα. Προσωπικές ευχαριστίες και στον ομοσπονδιακό προπονητή κύριο Μελέτογλου, για την ενημέρωση όταν χρειάστηκε. Συγχαρητήρια και σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες, που κατέβαλαν ασταμάτητες προσπάθειες για να έλθει εις πέρας αυτή η τόσο απαιτητική οργάνωση.

Ελεονώρας Ρωσιάδου

Back to top button
Close
Close