Lifestyle news

Σεμίνα Διγενή: «H πιο σημαντική στιγμή της πορείας μου στην τηλεόραση ήταν η απόφασή μου να αποχωρήσω από αυτή»

H Σεμίνα Διγενή δεν χρειάζεται συστάσεις.

Με άπειρες συνεντεύξεις και κείμενα, δεκαοχτώ βραβεία για το πρωτοποριακό της έργο στην τηλεόραση, και πολλά χιλιόμετρα στην πρώτη γραμμή της δημοσιογραφίας έχει κερδίσει όχι μόνο την αγάπη αλλά μια την εμπιστοσύνη του κοινού. Κι επειδή ποτέ δεν μένει στάσιμη, φέτος μας ξάφνιασε ευχάριστα, όταν αποφάσισε να εκδώσει και το πρώτο της βιβλίο- που ήδη βρίσκεται στην δεύτερη έκδοσή του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο τίτλος αυτού «Το κίτρινο Υποβρύχιο» και στις σελίδες θα διαβάσετε τα μυστικά της, αυτά για τα οποίο δεν μίλησε ποτέ. Σε αυτή την διαδρομή στον χρόνο, τη συνοδεύουν θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής, αλλά και τα μέλη μιας παράξενης –υπαρκτής– ελληνικής οικογένειας, οι πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και οι υπαίτιοι τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ.

Μια υπέροχη έκπληξη που θα σας ταξιδέψει στην πρόσφατη Ιστορία της Ελλάδας, που αποτυπώνει μια ολόκληρη γενιά μέσα από την διεισδυτική ματιά της συγγραφέως του.

Tι σας οδήγησε στη απόφαση να γράψετε ένα βιβλίο;

Δεν ήθελα να ξεχαστούν κάποια πράγματα. Ήθελα να βρω τον τρόπο να φωτίσω κάποια πρόσωπα και γεγονότα, έτσι όπως δεν τα φώτισαν οι προβολείς της δημοσιότητας. Αφού είχα συχνά το προνόμιο (αλλά και κάποιες φορές την ατυχία), να γνωρίσω και την αθέατη πλευρά τους, αποφάσισα να τη μοιραστώ με τους αναγνώστες. H Λιάνα Κανέλλη, που έγραψε ένα από τα προλογικά σημειώματα του βιβλίου και ένιωσε τις προθέσεις μου, εξηγεί καλύτερα τι είναι αυτό το βιβλίο. Θεωρεί πως είναι «κάτι σαν χολιγουντιανό τρέιλερ μιας ολόκληρης καριέρας και μιας πολύμορφης ζωής». Γράφει πως …τουιτάρω «έναν ορυμαγδό αναμνήσεων, εμπειριών, κολασμένων και ακόλαστων στιγμών”.

H Σεμίνα Διγενή με τον Καντάφι (προσωπικό αρχείο της Σεμίνας Διγενή)
H Σεμίνα Διγενή με τον Καντάφι (προσωπικό αρχείο της Σεμίνας Διγενή)
Στα υπόλοιπα σημειώματα γράφουν για σας, η Αφροδίτη Μάνου ότι φτιάξατε «μια θαυμάσια παράξενη τοιχογραφία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, αλλά και των ημερών που διανύουμε, όμορφα ντεγκρανταρισμένη «με αγάπη και χωρίς κακία» και ο Κώστας Λειβαδάς ότι εισάγετε ένα νέο είδος γραφής. Πώς αισθανθήκατε όταν τα διαβάσατε;

Αμήχανα. Ντρεπόμουν και ταυτόχρονα είχα συγκινηθεί πάρα πολύ. Όταν μάλιστα μου έστειλε και η Δήμητρα Γαλάνη το δικό της σημείωμα και μου είπε τόσο ζεστά λόγια στο τηλέφωνο, νόμιζα ότι πετούσα στα σύννεφα. Μόλις είχα τελειώσει την …πάλη με έναν ορμητικό χείμαρρο λέξεων, που βγήκε από μέσα μου και χρειαζόμουν μια καλή κουβέντα για να συνέλθω..

Πώς συνδυάζεται η μυθοπλασία και η πραγματικότητα στο «Κίτρινο Υποβρύχιο»;

Εφηύρα ένα μαγικό όχημα που με πηγαινοφέρνει και στα δύο. Παραθέτω με -όση μπορώ-δημοσιογραφική ακρίβεια τα περιστατικά, αλλά παράλληλα βρήκα τον τρόπο να ικανοποιήσω και τα προσωπικά μου απωθημένα, αφού ο αιώνας μου δεν μου επέτρεψε να συναντήσω κάποια πρόσωπα που ήθελα οπωσδήποτε συνέντευξη μαζί τους. Στο βιβλίο συναντάω τον .. Μαρξ και συζητάω μαζί του, αλλά και τον Καμύ και την Νίνου και τον Ναπολέοντα και την Τζόπλιν και τον Πόε και τον Μολιέρο, μέχρι και τον Λάκι Λουτσιάνο και πολλούς ακόμη.

www.bovary.gr

 

Back to top button
Close
Close