Ειδήσεις

Σάκης Παπαδόπουλος: Η Συμφωνία της Μάλτας

Η Συμφωνία της 7ης – 4 – 17 στη Μάλτα «έγινε με όρους παράδοσης ηττημένου» εκτίμησε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Δεν εξήγησε βέβαια γιατί η «ισχυρή Ελλάδα» (Κ. Σημίτης), των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων, ΗΤΤΗΘΗΚΕ στα ζητήματα της υπερχρέωσής της, της ουσιαστικής χρεωκοπίας της και της καταφυγής της στους Δανειστές με όρους υποτέλειας – εξάρτησης – κηδεμονίας.

Δεν εξήγησε τι έφταιξε για τα τεράστια ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας, για τη διασπάθιση – κατασπατάληση των πόρων, για το στρεβλό νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξής της, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, για το φαύλο – διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για το μεγάλο φαγοπότι με το δημόσιο χρήμα που στέλνει στη φυλακή και στο σκαμνί κορυφαία πρώην στελέχη του Κόμματός της, καθώς και για τις μνημονιακές Συμφωνίες καταστροφικής εσωτερικής υποτίμησης – φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Η Συμφωνία της Μάλτας δεν ήταν ασφαλώς «το Βατερλώ της Κυβέρνησης», όπως δημαγώγησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και όπως θα επιθυμούσε το σύνολο των Κομμάτων που πιέζουν για πρόωρες Εκλογές. Ήταν όμως ένας ακόμη οδυνηρός Συμβιβασμός με το ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Ιερατείο που εξουσιάζει στην Ενωμένη Ευρώπη.

Μια ακόμη Συμφωνία αναγκαστικού χαρακτήρα, κατόπιν νέων ακραίων εκβιασμών των Δανειστών προς την Ελληνική Κυβέρνηση, που παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες – οι οποίες αποκαλύφθηκαν σε όλους στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ – επιδιώκουν τελικές λύσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Back to top button
Close
Close