Idees Sports

Ρεντζιάς Παπαγιάννης στο NBA Basketball School Camp Greece 2019

Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο εκλεκτός προσκεκλημένος στην πρεμιέρα του εφετινού NBA Basketball School Camp που φιλοξενείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Deree – The American College of Greece κι εξελίσσεται σε θεσμό, παρουσιάζοντας το μπάσκετ στην καλύτερη εκδοχή του κι ενισχύοντας την παρουσία του ΝΒΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Το πρόγραμμα του NBA Basketball School έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους παίκτες, τους γονείς, τους προπονητές και τους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της προόδου και της βελτίωσης ενώ 150 νεαροί αθλητές ηλικίας 6-15 ετών βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Deree για την πρώτη ημέρα του Camp, δουλεύοντας υπό την επίβλεψη της ομάδας προπονητών με απόλυτη εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα σε τμήματα υποδομής.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς  πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη καλωσόρισε τον σέντερ του Παναθηναϊκού και πρώην NBAer, Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος έδωσε τις συμβουλές του στους μικρούς αθλητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους. «Πριν από λίγες μέρες κατέκτησα το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας μου με τον Παναθηναϊκό, ένα σπουδαίο επίτευγμα για κάθε παίκτη! Είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε καλά σε αυτό το camp, θα μάθετε καινούρια πράγματα και θα απολαύσετε το πρόγραμμα. Το μπάσκετ είναι διασκέδαση και αυτό είναι το καλύτερο για εσάς» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο Παπαγιάννης, ο οποίος ρωτήθηκε για το ύψος του κι εξήγησε πως είναι θέμα… γονιδίων.

Σε ερώτηση για την εμπειρία του στο ΝΒΑ όπου έγινε πικ στο Νο13 του Draft το 2016, είπε «Άρχισα στους Κινγκς και στη συνέχεια έπαιξα στους Μπλέιζερς. Το Πόρτλαντ ήταν καλύτερη εμπειρία». Όσον αφορά την ομάδα που θα ήθελε να παίξει στο μέλλον, ήταν κατηγορηματικός. «Εδώ που είμαι, στον Παναθηναϊκό»! Οι νεαροί αθλητές ρώτησαν τον Παπαγιάννη αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει την EuroLeague. «Μακάρι! Το εύχομαι πραγματικά να κατακτήσουμε στο μέλλον την EuroLeague» τόνισε και φωτογραφήθηκε μαζί με τα παιδιά που συμμετέχουν στο NBA Basketball School Camp.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο ΝΒΑ coach, Άλεξ Σαράμα ο οποίος έχει την επίβλεψη των προπονήσεων του NBA Basketball School. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος, διότι είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος και πιστεύω ότι κι εγώ ο ίδιος θα μάθω πολλά μέσα από αυτή τη διαδικασία δίπλα σας! Χαίρομαι πραγματικά που είμαι εδώ μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά και τους προπονητές του NBA Basketball School Camp. Θεωρώ ότι θα μάθετε αρκετά πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα απολαύσετε την εμπειρία».

Back to top button
Close
Close