Travel

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Ρωσία;

Η επιλογή του καλύτερου χρόνου για να επισκεφθείτε τη Ρωσία μπορεί να είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Είναι τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας που βλέπουν καλύτερα σε ηλιόλουστη λαμπρότητα ή νυχτερινό θαύμα; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Μόσχα

Η τουριστική περίοδος στη Μόσχα είναι … καλά, όλη την ώρα. Μια επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα αξίζει πάντα, ανεξάρτητα από την εποχή. Τούτου λεχθέντος, το καλοκαίρι θεωρείται γενικά η πιο ευνοϊκή περίοδος για τους τουρίστες. Όταν ο ήλιος είναι έξω, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες βόλτες στα πράσινα πάρκα και πλατείες του ιστορικού κέντρου της πόλης, να πάρετε μια βάρκα κατά μήκος του ποταμού Μόσχας και να παρακολουθήσετε πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις.

Το χειμώνα, ο καλύτερος χρόνος είναι σίγουρα η προετοιμασία για το νέο έτος και τις αργίες που ακολουθούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πόλη λάμπει και λάμπει όπως κανένα άλλο κεφάλαιο στον κόσμο. Και αν πάρετε ένα ριπή χιονιού, το παραμύθι είναι ακόμη πιο ολοκληρωμένο.

Στην εκτός εποχής, ωστόσο, ο καιρός μπορεί να μειώσει τις εντυπώσεις της πόλης. Έτσι, νωρίς την άνοιξη και το φθινόπωρο δεν συνιστώνται, εκτός και αν τυχαίνει να απολαμβάνετε γκρίζους ουρανούς και παγωμένους χυμούς. 

Αγία Πετρούπολη

Το απρόβλεπτο κλίμα της Αγίας Πετρούπολης μερικές φορές φοβίζει τον περιστασιακό τουρίστα. Ωστόσο, μερικές περιόδους είναι αρκετά σταθερές και μερικές φορές ζεστές, καθιστώντας την πόλη ιδιαίτερα ελκυστική για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη βόρεια πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η εποχή των «λευκών νυχτών». Διαρκεί από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουλίου, φτάνοντας γύρω στο καλοκαιρινό ηλιοστάσιο τον Ιούνιο, όταν ο ήλιος σχεδόν ποτέ δεν βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα, κάνοντας τη νύχτα σαν ημέρα.

Η Αγία Πετρούπολη είναι επίσης μεγάλη στις αρχές του φθινοπώρου. Το Σεπτέμβριο, ο καιρός είναι συνήθως ήπιος και ευχάριστος. Τα μεγαλοπρεπή φθινοπωρινά πάρκα, τυλιγμένα σε χρυσό φύλλωμα, ανταγωνίζονται τα παλάτια της πόλης για καθαρή μεγαλοπρέπεια.

Αλλά ο βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε όταν επισκέπτεστε την πόλη δεν είναι να ξεχάσετε την ομπρέλα σας. Η βροχή εδώ είναι ένα φαινόμενο όλων των εποχών και μπορεί να σας πιάσει όταν το περιμένετε λιγότερο.

Ο χρυσός δακτύλιος

Αυτός ο δακτύλιος των αρχαίων οικισμών, ο οποίος έγινε φιλικός προς τον τουρισμό στα μέσα του 20ου αιώνα, βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μόσχας και περιβάλλει διάφορες περιοχές. Απαιτείται νωρίς το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ακόμα ευχάριστος, αλλά λιγότερο ζεστός και σκονισμένος από το καλοκαίρι, καθώς και όλα τα τουριστικά μονοπάτια είναι ακόμη ανοικτά. Επίσης, το φθινόπωρο, είναι δυνατόν να επισκεφθείτε ορθόδοξα μοναστήρια και να παρακολουθήσετε εκκλησιαστικές υπηρεσίες.

Τούτου λεχθέντος, η αληθινή ομορφιά αυτών των μικρών πόλεων αποκαλύπτεται το χειμώνα και ένας σωστός ρωσικός χειμώνας σε αυτό, όταν το χιόνι είναι τραγανό και τα παράθυρα είναι όμορφα διακοσμημένα με παγετό. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα Χριστούγεννα (7 Ιανουαρίου) και τη Μασλένιτσα , ο χρυσός δακτύλιος γεμίζει με λαϊκά πανηγύρια. 

Περιφέρεια Κρασνοντάρ και Κριμαία

Η περιοχή του Κρασνοντάρ και η Κριμαία είναι όμορφα σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. Όλα εξαρτώνται από τους στόχους και τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, η καλύτερη στιγμή για διακοπές στη νότια Ρωσία είναι στις αρχές Ιουλίου ή Σεπτεμβρίου. Τον Ιούλιο, ο καιρός δεν είναι τόσο απρόβλεπτος όσο τον Μάιο-Ιούνιο και ελαφρώς πιο δροσερός από τον γοητευτικό Αύγουστο. Το τέλος του καλοκαιριού είναι επίσης αιχμή τουριστική ώρα, η οποία μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ταλαιπωρία.

Ο χειμώνας, εν τω μεταξύ, είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής Krasnodar. 

Βλαντιβοστόκ

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Primorye στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Βλαδιβοστόκ είναι τα τέλη Αυγούστου και το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι πιο ευχάριστος. Επιπλέον, το νερό στη Θάλασσα της Ιαπωνίας γενικά αρχίζει να ζεσταίνεται μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε δεν υπάρχουν τόσο πολλοί τουρίστες στις παραλίες.

Οι θαυμαστές της φυσικής ομορφιάς του δάσους της Ταΐγκα συμβουλεύονται να επιλέξουν τις αρχές Οκτωβρίου. Ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι εκπληκτικά διαφανής: Από το Βλαδιβοστόκ, είναι δυνατό να δούμε τη χερσόνησο της Πεσκανίας και τα νησιά του αυτοκράτορα Eugénie Archipelago, τα οποία συνήθως κρύβονται σε θολό ομίχλη. 

Περιφέρεια Ιρκούτσκ

Οι ταξιδιώτες πηγαίνουν στην περιοχή του Irkutsk κυρίως για τη μοναδική λίμνη Baikal – την αρχαιότερη και βαθύτερη δεξαμενή γλυκού νερού στον πλανήτη. Η τουριστική σεζόν εδώ διαρκεί όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι και ο χειμώνας θεωρούνται πρωταρχικός χρόνος. Λάβετε υπόψη ότι το καλοκαίρι εδώ είναι μάλλον σύντομο και μόνο τον Ιούλιο και τις αρχές Αυγούστου είναι πραγματικά ζεστό.

Όσο για το χειμώνα, η λίμνη Baikal είναι μνημειακά όμορφη. Όταν καταψυχθεί, το νερό αποκτά εξαιρετικά ασυνήθιστη απόχρωση που κυμαίνεται από μπλε ουρανό έως βαθύ ναυτικό. Ο πάγος είναι εξαιρετικά ομαλός και ολισθηρός, οπότε είναι καλύτερο να περνάει στα πατίνια. Ειδικά για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων, τα παγοδρόμια καθαρίζονται από την ακτή και ο εξοπλισμός είναι διαθέσιμος για ενοικίαση.

Back to top button
Close
Close