Fashion

Πόνταρε στα microtrends…και κάνε τα πιο stylish looks!

Κάθε νέα σεζόν, όλοι οι λάτρεις της μόδας προσπαθούν να ακολουθήσουν και να εντάξουν τις καινούριες τάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο στα σύνολά τους όσο και στην καθημερινότητά τους. Τα trends είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη της μόδας αλλά και σε μεγάλο βαθμό το πόσο stylish είναι ένα look. Πολλές φορές καταλήγουν να είναι «παγίδα» για πολλές γυναίκες, οι οποίες πιστεύουν ότι όσο πιο πολλές τάσεις συνδυάζουν κι επιλέγουν τόσο περισσότερο in fashion είναι χωρίς να υπολογίζουν τον παράγοντα του προσωπικού στιλ και της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου.

 

Κι ενώ λοιπόν τα trends, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, υπάρχουν και οι «αφανείς ήρωες» ή αλλιώς τα microtrends, τα οποία μπορεί να μην έχουν τον βασικό ρόλο σ’ ένα σύνολο, αλλά σίγουρα μπορούν να το απογειώσουν και να το αναβαθμίσουν. Plus, επειδή λειτουργούν υποστηρικτικά σπάνια γίνονται mainstream, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις πιο hot αφίξεις, οι οποίες μπορούν να εξαφανιστούν εν μία νυκτί.

Daisy Prints

microtrends-1.jpg

BUY HERE: Φόρεμα με Μαργαρίτες, ZARA

Οι μαργαρίτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους τον τελευταίο μήνα τόσο στη φύση όσο και σε πολλά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Διάφορα brands παρουσίασαν πολλά items μ’ αυτό το ανοιξιάτικο μοτίβο και οι fashionistas δε έχασαν χρόνο για να μας χαρίσουν υπέροχα σύνολα αλλά και ιδέες. Αποτελεί ένα κλασικό floral print, το οποίο θα δείχνει πάντα όμορφο. Θα το συναντήσετε τόσο σε βασικά κομμάτια, όπως φορέματα ή μπλούζες αλλά και σε αξεσουάρ όπως it bags. Μη διστάσετε να προσθέσετε αυτό το microtrend στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις, διότι θα σας χαρίσει μία χαρούμενη και ρομαντική αίσθηση.

Linen Short

microtrends-21.jpg
Image source: @wethepeoplestyle

BUY HERE: Linen Shorts, Marks and Spencer

Εάν αναζητάτε μία καλοκαιρινή έκδοση των joggers, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα λινό short. Το linen ήταν ανέκαθεν το ύφασμα του καλοκαιριού καθώς «χαρίζει» απλόχερα τόσο την άνεση όσο και τη δροσιά που χρειαζόμαστε τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Για να κάνετε το σύνολό σας ακόμα πιο fashionable μπορείτε να διαλέξετε ένα linen set από short and top combo. Το χρώματα που κυριαρχούν σ’ αυτήν την επιλογή είναι τα neutrals όπως μπεζ και λευκό, τα οποία θα κάνουν υπέροχη αντίθεση με την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα.

Picnic Prints

microtrends-3.jpg

BUY HERE: Gingham Top, MaxMara

Όσον αφορά τον κόσμο των prints, συνεχίζουμε να βλέπουμε έντονα χρώματα με χαρούμενα σχέδια που θυμίζουν το picnic, όπως τα χρωματιστά ginghams αλλά και τις preppy ρίγες. Μπορείτε να τα εντάξετε σε οποιοδήποτε κομμάτι επιθυμείτε από ένα απλό αξεσουάρ μέχρι ένα αέρινο φόρεμα. Η girly αίσθηση που χαρίζουν είναι δεδομένη, αλλά εσείς μπορείτε να την πάτε ένα βήμα παρακάτω με μικρές λεπτομέρειες. Μία βασική επιλογή θεωρείται το ροζ χρώμα ή άλλα microtrends, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και οι φιόγκοι.

Orange

microtrends-5.jpg
Image source: @naaomiross

BUY HERE: Jumpsuit, Stelios Koudounaris, Mosty.com

Η αλήθεια είναι ότι για φέτος το καλοκαίρι το πορτοκαλί έχει κάνει ήδη έντονη την παρουσία του τόσο στο Instagram όσο και στα street style looks. Βασικά summer colours είναι και αυτά του ηλιοβασιλέματος, οπότε το πορτοκαλί είναι μέσα σ’ αυτά. Για να κάνετε τη διαφορά επενδύστε σε μια orange jumpsuit ή φόρεμα, έτσι ώστε η έντονη απόχρωση να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του συνόλου σας και να το κάνει ακόμα πιο φωτεινό. Για να διατηρήσετε την ισορροπία προτιμήστε λευκά αξεσουάρ και υποδήματα.

Cloud-like Silhouettes

microtrends-6.jpg
Image source: @clairewakeman

BUY HERE: A-line Dress, H&M

Μπορούμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε brands όπως η Cecilie Bahnsen και η Molly Goddard για αυτό εδώ το υπέροχο microtrend. Αποτελεί μία τάση βγαλμένη από παραμύθι με απλά στοιχεία. Προτιμήστε φορέματα σε απαλές αποχρώσεις και συνδυάστε τα με διακριτικά κοσμήματα και αξεσουάρ. Προσθέτοντας ένα φόρεμα τέτοιου στιλ στην καθημερινότητά σας, πραγματικά θα νιώσετε σαν πριγκίπισσες.

glow.gr

 

Back to top button
Close
Close