Τρίκαλα

Πτώση του τζίρου στα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Οι παραγγελίες που αναλαμβάνουν τα ζαχαροπλαστεία έχουν μειωθεί δραματικά όπως μας είπε επαγγελματίας του χώρου στα Τρίκαλα και γενικότερα επικρατεί προβληματισμός στους ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων που βλέπουν τον τζίρο στα καταστήματα τους να μειώνεται και την περίοδο μετά το lockdown.

«Η πτώση στον τζίρο υπολογίζεται στο 30-40% την τελευταία περίοδο, καθώς έχουμε πολλές ακυρώσεις σε γάμους και βαφτίσεις, από όπου έρχονταν και οι μεγάλες παραγγελίες στα καταστήματά μας»

Σημειώνεται πως την περίοδο της πανδημίας η πτώση στα ζαχαροπλαστεία, τα οποία παρέμεναν ανοιχτά είχε φτάσει ακόμη και το 80% εάν και  οι επιχειρήσεις τους έχουν ενταχθεί μεν στα μέτρα στήριξης ωστόσο το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται για αυτούς πολύ δύσκολο.

Οι παραγγελίες που αναλαμβάνουν τα ζαχαροπλαστεία για πάρτι γενεθλίων και γιορτές έχουν επίσης μειωθεί δραματικά. «Ενδεικτικά, εάν στο δικό μου το ζαχαροπλαστείο είχα κάθε Σαββατοκύριακο 100 παραγγελίες για τούρτες 4 κιλών, αυτή την στιγμή έχω 5 παραγγελίες και μάλιστα μόλις 1 -1,5 κιλό. Οι γιορτές και τα γενέθλια γιορτάζονται πλέον οικογενειακά και οι όποιες παραγγελίες γίνονται είναι σε πολύ μικρές ποσότητες»

cz

 

Back to top button
Close
Close