Idees Sports

Πρώτη ιστορική νίκη ΑΟΤ Για το κύπελλο της ΕΣΚΑΘ επι των Δαναών με 70-38

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία της έδωσε η ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα (προέκυψε από την απορρόφηση των Μάγων) καθώς αντιμετώπισε για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου του κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ την ομάδα των Δαναών.

Το παιχνίδι, αν και βράδυ Πέμπτης, παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αλλά και αρκετά μέλη του Ερασιτέχνη ΑΟΤ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Παρδάλη.

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα όταν κάποια στιγμή πριν την λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου έσβησαν τα φώτα στο γήπεδο με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

Οι παίκτες του Γιάννη Τσίμα με πιο πλήρες και ποιοτικό ρόστερ από τους Δαναούς που είχαν και κάποιες απουσίες δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την νίκη σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από νωρίς καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με το εντυπωσιακό 21-1!

Τα Τρίκαλα κράτησαν την διαφορά σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα για να επικρατήσουν τελικά με το εντυπωσιακό 70-38.

Το παιχνίδι ήταν πάντως μία καλή ευκαιρία και για τους δύο προπονητές να ρίξουν στο παρκέ όλους τους παίκτες που είχαν στην διάθεση τους.

Από τα Τρίκαλα οι «διόσκουροι» Λεπενιώτης και Φούντας πέτυχαν από 13 πόντους ενώ ο Γκαντιάς ακολούθησε με 12.

Από τους Δαναούς ο Κώστας Κωτούλας ήταν ο κορυφαίος δείχνοντας και αυτός ότι το μπάσκετ δεν ξεχνιέται σημειώνοντας 13 πόντους με δύο τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-1, 35-13, 52-30, 70-38

 

Διαιτητές: Γκαρτζονίκας – Χλωρός

AO Τρίκαλα (Γιάννης Τσίμας): Λεπενιώτης 13 (2), Γκαντιάς 12, Παπανδρέου 5 (1), Τόλλιος 5 (1), Απέργης 5, Ούτος 3 (1), Πατιτάκης 2, Γουλιώτης 3 (1), Βήτας 3, Φούντας 13 (1), Μερίτσης 6 (2)

Δαναοί (Κώστας Κωτούλας): Ρηγογιάννης 1, Παπαθεοδώρου, Βαρμπομπίτης 3 (1), Τάλλαρος 2, Πισμίσης 6, Χατζής, Μικαελιάν, Ζαμπραϊλας 2, Ζιώγας,  Τσικρικάς 7 (1), Μπαλωμένος, Κωτούλας 13 (2)

Back to top button
Close
Close