Τρίκαλα

Πρόστιμο στον Γιάννη Ρίτσιο, αν και ήταν νόμιμος!

 

   Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι μαχητές της πρώτης γραμμής κατά του κορονοϊού, διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

   Ο γηραιός αγροτοσυνδικαλιστής και μέλος του Κινήματός μας Γιάννης Ρίτσιος, πάντα μάχιμος, έφυγε απ’ το χωριό του για το Νοσοκομείο Τρικάλων, για να συμπαρασταθεί και να εκφράσει, μαζί μ’ άλλους συμπολίτες μας, την αλληλεγγύη του προς τους μαχόμενους υγειονομικούς. Εφοδιάστηκε και με το απαιτούμενο απ’ τον νόμο «χαρτί» (βεβαίωση) που ανάφερε επί λέξει: «μετάβαση στο Νοσοκομείο για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη συγκέντρωση».

Παρ’ όλα αυτά, προς έκπληξη όλων, η αστυνομία τον έγραψε και του επέβαλε πρόστιμο 150€ γιατί τάχα παραβίαζε τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης! Τον τιμώρησαν γιατί μετακινήθηκε για να πάει στη διαδήλωση διαμαρτυρίας! Το ίδιο πρόστιμο επέβαλαν και σ’ άλλους αλληλέγγυους συμπολίτες μας προς τους Γιατρούς!

Καταγγέλλουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο επιβολής προστίμων και ζητάμε να καταργηθούν αμέσως, γιατί είναι παράνομα και ποινικοποιούν τον αγώνα και την αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους.

                 ΚΑΤΩ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

 

 

 

Back to top button
Close
Close