Τρίκαλα

Προμηθεύονται τα ξύλα του χειμώνα.Στις ίδιες τιμές με πέρυσι η πώληση στα Τρίκαλα

 

Όσο προχωρούμε στο φθινόπωρο, όλο και αυξάνεται η ζήτηση καυσόξυλων με τους συμπολίτες να προετοιμάζονται για τον επικείμενο χειμώνα εγκαίρως. Ο λόγος προφανώς είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε σε μια καλή περίοδο ώστε να προμηθευτούμε στεγνά ξύλα, ενώ οι αγοραστές έχουν αρκετό χρόνο και σύμμαχο τον καιρό για να αποθηκεύσουν σωστά.

Σε ότι αφορά στην τιμή πώλησης, κυμαίνεται από 1,20 με 1,40 το κιλό. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πώληση καυσόξυλων, τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι καταναλωτές δεν αγοράζουν όλη την ποσότητα καυσόξυλων αλλά προμηθεύονται σταδιακά τα ξύλα της χρονιάς. Αυτό προφανώς συνδέεται με την οικονομική κατάσταση. Είναι αυτοί που προτιμούν να διαθέσουν τα χρήματά τους σε κάποιες άλλες ανάγκες της εποχής, αφού η θέρμανση δεν είναι ακόμα προτεραιότητα, κι έτσι παραγγέλνουν λίγα ξύλα, τουλάχιστον για την αρχή του χειμώνα και έπειτα και εφόσον διαθέτουν χρήματα αγοράζουν ξανά.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι καταναλωτές  αγοράζουν ξύλα για θέρμανση και όχι μόνο για να ανάψουν κάποιες μέρες το χειμώνα το τζάκι για λόγους αισθητικής μιας και αποτελεί πλέον κύρια πηγή θέρμανσης για τους περισσότερους.

 

 

Back to top button
Close
Close