Ειδήσεις

Πατούλης: Η κυβέρνηση πρέπει φτιάξει ένα κράτος σύγχρονο, επιτελικό, με πυρήνα την αποκέντρωση προς την Αυτοδιοίκηση

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ριζικές μεταρρυθμίσεις με στόχο να περάσουμε από το συγκεντρωτικό κράτος σ΄ένα μοντέλο περιφερειακής διακυβέρνησης, μέσα από την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ μετείχαν οι : Κασαπίδης Γ. Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Κράτσα  Ρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Μέτιος Χ. Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, Αγοραστός Κ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Καχριμάνης Α. Περιφερειάρχης Ιωαννίνων και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιώργος Ι. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Γ. Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Μιχαλάκης Χ. Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και Ταμίας της ΕΝΠΕ.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ με τα μέλη της Επιτροπής Προετοιμασίας του Νόμου για τη Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπ. Εσωτερικών υπό την προεδρία του, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει το κράτος λειτουργικότερο, επιτελικότερο και πιο αποτελεσματικό για τους πολίτες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε μία μεγάλη ευκαιρία και μία ιστορική ευθύνη να βάλετε ένα τέλος στις παθογένειες που κρατάνε τη χώρα μας πίσω. Πρέπει όλοι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη όσα λέμε».

Back to top button
Close
Close