Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε στον Βόλο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής

Παρουσιάστηκε σήμερα το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνολικού προϋπόλογισμού 800.000 ευρώ εκ των οποίων 140.000 ευρώ για στοχευμένες δράσεις για τη Μαγνησία. Το πρόγραμμα παρουσίασαν σε σύσκεψη, η Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Ιωαν. Μπουτίνα.

 

«Στόχος της παρουσίασης, είναι να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους του τουρισμού να εξειδικευτούν οι δράσεις, δεσμεύσεις πιστώσεων road trips κ.α. αλλά θα ακουστούν οι άνθρωποι του τουρισμοί για νέες δράσεις και στοχεύσεις», επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη. «Στόχος μας, να γίνει ακόμη καλύτερο στα δεδομένα του Νομού το κάθε πρόγραμμα. Υπάρχουν νέες δράσεις και στοχεύσεις με θεματικά αντικείμενα και η ΟΧΕ των νησιών είναι προσαρμοσμένη στο νέο τουριστικό πρόγραμμα αλλά και τα έργα είναι συνυφασμένα με την ΟΧΕ», εξήγησε. Επισήμανε δε ότι το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου θα ενταχτεί στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής μόνο όταν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από την ΥΠΑ καθώς όπως συμπλήρωσε, «αυτή τη στιγμή το διαχειρίζεται η ΥΠΑ κι είναι περιορισμένες οι δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, αλλά η όποια ανάπτυξη του αεροδρομίου και προσέλκυση πτήσεων γίνεται μέσα από την προσπάθεια προσέλκυσης θελκτικών τουριστικών αντικειμένων και στήριξης τέτοιων δράσεων».

Ο κ. Μπουτίνας εξήγησε ότι το πρόγραμμα βασίστηκε σε στοιχεία και προτάσεις των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών καθώς λειτούργησε παρατηρητήριο τουρισμού.  «Με βάση τη διαβούλευση με ΟΤΑ και φορείς,  σχεδιάσαμε το σχέδιο τουριστικής προβολής. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα θα υπάρχουν καινοτόμες δράσεις και δράσεις που θα επιλεγούν κατά την πορεία. Αυτή τη στιγμή, έχουμε από τη Ρωσία ενδιαφέρον για να μας επισκεφτούν μεγάλες εταιρείες σε off season περιόδους για να κάνουν διακοπές. Το εξετάζουμε για να δούμε. Ο επισκέπτης που θα ρθει στη Θεσσαλία, θα μείνει στη Θεσσαλία.  Μιλάμε για ολοκληρωμένα πακέτα που θα μπορούν οι τουριστικοί πράκτορες να τα προωθήσουν».

 

Back to top button
Close
Close