Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου του καρδιολόγου και συνθέτη Θανάση Δρίτσα στα Τρίκαλα.

Το βιβλίο του καρδιολόγου και συνθέτη Θανάση Δρίτσα με τίτλο ΤΟ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑ, τετράδια στοχασμού πάνω στην υγεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή (εκδόσεις Παπαζήση), παρουσιάζεται στα Τρίκαλα.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη το Σάββατο 21 Απριλίου στις 19:00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο ενός μάχιμου γιατρού του Ωνασείου, από τους:
Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων,

Γιώργος Πέτρου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων,

Θεόδωρος Γκαλέας, τ. Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Τρικάλων.
Θα μιλήσει, επίσης, ο συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Συνθέτης.

Την παρουσίαση συντονίζει ο πρ. Νομάρχης και πρ. Βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης.

Η θεματολογία και τα περιεχόμενα συνδέονται άμεσα με τον τίτλο του βιβλίου ο οποίος και αποδίδει τις δύο ισοδύναμες ιδιότητες του συγγραφέα ως ιατρού-λειτουργού της υγείας και ως δημιουργού της τέχνης. Επί της ουσίας συνιστούν δημόσιες παρεμβάσεις του Θανάση Δρίτσα πάνω σε επίκαιρα ζητήματα της υγείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής. Ακόμη το βιβλίο περιλαμβάνει επιλεγμένες συνεντεύξεις του συγγραφέα αλλά και εμπειρίες από την επικοινωνία του με ιστορικές προσωπικότητες όπως ήταν ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο μουσουργός Γιώργος Χατζηνίκος, ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, ο ασκητής Παίσιος ο Αγιορείτης.

Ο συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας εργάζεται ως Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Είναι επίσης συνθέτης και διεθνώς αναγνωρισμένος για το επιστημονικό του έργο στον τομέα των εφαρμογών της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου στη σύγχρονη ιατρική.

Back to top button
Close
Close