Γάμος - Βάπτιση

Παράνυφες ή Παρανυφάκια :Τα υπέρ και τα κατά που πρέπει να λάβετε υπόψιν .

 

Ένα δίλημμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε στις προετοιμασίες του γάμου σας είναι αν θα έχετε παράνυφες ή παρανυφάκια.

Στη χώρα μας συνηθίζεται στο πλάι της νύφης να υπάρχουν παρανυφάκια, παιδάκια του κοντινού συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος. Στο εξωτερικό η παράδοση προτάσσει στο πλάι της νύφης να είναι οι φίλες της. Μία τάση που σιγά σιγά έχει αρχίσει να έρχεται και στη χώρα μας.

Τα παρανυφάκια είναι συνήθως το  μικρό σας ανιψάκι, το βαφτιστήρι σας , το παιδάκι της φίλης σας. Τα παιδάκια πάντα δίνουν μια ρομαντική νότα καθώς συμβολίζουν την αθωότητα και την αγνότητα. Το φορεματάκι που θα επιλέξετε για τα παρανυφάκια θα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του νυφικού σας ή αν είναι αγοράκια να ταιριάζουν με το ύφος του γαμπριάτικου κουστουμιού. Αν θέλετε να είναι κ αγοράκια και κοριτσάκια θα πρέπει να προσέξετε να είναι σε ίση αναλογία.

Όμως πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστούν στο ρόλο τους ? Θα πρέπει να μην είναι πολύ μικρής ηλικίας ώστε να μπορούν να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν εκείνη τη μέρα, να σας κρατάνε την ουρά του νυφικού, να μοιράσουν το ρύζι , να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.  Θα πρέπει να κάνετε μια συζήτηση με τους γονείς τους αλλά και με τα ίδια για τον ρόλο που πρόκειται να αναλάβουν και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν ώστε να μην μετατραπεί ο γάμος σας παιδικό πάρτι με παιδάκια που τρέχουν γύρω γύρω. 

Οι παράνυφες είναι οι παιδικές σας φίλες , οι κολλητές σας, οι φίλες σας που μαζί θα κάνετε κάποιες από τις ετοιμασίες του γάμου.  Το μεγαλύτερο αβαντάζ αυτής της επιλογής είναι ότι θα είστε πιο σίγουρη και ήρεμη ότι οι διαδικασίες θα κυλήσουν πιο ομαλά καθώς με τις φίλες σας μπορείτε πιο εύκολα να συνεννοηθείτε και να τις κατευθύνεται προς το αποτέλεσμα που θέλετε. Έχουν εμπειρία στο πώς να κρατούν το νυφικό σας, να μοιράζουν το ρύζι και τις μπομπονιέρες και γενικά να σταθούν στο πλάι σας. Το φόρεμα που θα φορούν οι παράνυφες θα πρέπει χρωματικά και στιλιστικά να είναι κοινό για όλες κάτι που ίσως δυσκολέψει την επιλογή καθώς κάθε κοπέλα έχει το δικό της σωματότυπο και θα πρέπει να νιώθουν όλες άνετα . Υπάρχουν πολλές λύσεις οπότε δεν θα πρέπει να σας αγχώνει η επιλογή του φορέματος, μπορείτε να κρατήσετε το χρώμα ίδιο για όλες και η κάθε μια να επιλέξει το στυλ που την αναδεικνύει.  

Το βασικό που πρέπει να έχει μια παράνυφος στο μυαλό της είναι ότι η ημέρα του γάμου σας είναι η δική σας ξεχωριστή μέρα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας «καπελώσει». Αντιθέτως πρέπει να είναι στο πλάι σας , να σας αποβάλει το άγχος , να σας βοηθάει σε ότι χρειαστείτε και να χαίρεται με την ευτυχία σας.

edit Μαριάννα Μαγουλά

 

Back to top button
Close
Close