Ειδήσεις

Παράνομες οι “Λέσχες καπνιστών”

Φρένο στις προθέσεις των καταστηματαρχών να ανοίξουν ειδικές λέσχες για το καπνισμα βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Συγκεκριμένα, νέο σαφάρι ελέγχων για τις παραβάσεις στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να σταματήσει τη δημιουργία ειδικών καταστημάτων για το κάπνισμα.
Με αφορμή τη δημιουργία από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ λεσχών καπνιστών ή καπνιζόντων στα πρότυπα του εξωτερικού, η Αρχή προειδοποιεί ότι τέτοια πρακτική είναι παράνομη και οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα – ακόμη και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.
Συγκεκριμένα, ο διοικητής της αρχής Αγγελος Μπίνης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει κατηγορηματικά ότι οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους.

Back to top button
Close
Close