Τρίκαλα

Πανδαισία παραδοσιακών χορών στην Πύλη

Παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης-του Κέντρου χορού Τρικάλων «Η ΤΡΙΚΚΗ»- και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και του Δήμου Πύλης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου το βράδυ στην πλατεία της Πύλης, μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με σημείο αναφοράς την παράδοση.
Στην κατάμεστο από κόσμο χώρο της πλατείας άνοιξε την αυλαία της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Πανάγος καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους επισήμους, τονίζοντας την σημασία του ζωντανέματος της πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και παράδοσης και σε αυτό τον σκοπό υπηρετεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος χρόνια τώρα.
Σήμερα συνέχισε ο κ. Πανάγος τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (Παιδικό- Ενηλίκων του Κέντρου χορού Τρικάλων «Η ΤΡΙΚΚΗ»- και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης ,θα σας παρουσιάσου παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.
Χαιρετισμό έκανε ο κ. Παναγιώτης Μυλωνάς που βρέθηκε τυχαία στην Πύλη καλεσμένος του συντοπίτη μας κ. Θεόδωρο Σχορετσιανίτη, ο οποίος κατ’ αρχήν συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Πανάγο παλαιό του γνώριμο από ότι ανέφερε, για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πόσο σημαντικό είναι η διατήρηση της παράδοσης μέσω τέτοιων εκδηλώσεων.
Ειδικά στις μέρες μας η αλλοτρίωση βάλει την παραδοσιακή μουσική είναι φαινόμενο αδιαμφισβήτητο, το οποίο χρήζει προσοχής και πρέπει να εξαλειφθεί.
Τα χορευτικά τμήματα των παραπάνω Συλλόγων χόρεψαν παραδοσιακού χορούς του τόπου μας (Νησιώτικα με έμφαση τις Κυκλάδες, Δυτικής Μακεδονίας.
Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Παλλαντζάς, ο κ. Γεώργιος Τζιωρτζιώτης και ο κ. Παναγιώτης Μυλωνάς Λαογράφος-Θεολόγος-δημοσιογράφος υπεύθυνος της Εθνικής Παράδοσης στην ΕΡΤ. Ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών τηλεοπτικών εκπομπών.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Πανάγος βράβευσε τον κ. Ιωάννη Μπαμπανάρα για την πολυετή προσφορά του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης.

Back to top button
Close
Close