Επιχειρείν

Παναγιώτης Νεστορίδης- Ο Τρικαλινός εργολάβος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον κλάδο των κατασκευών.

H οικονομική ύφεση τα τελευταία χρόνια έπληξε κάθε δραστηριότητα, αλλά περισσότερο επλήγη η οικοδομή και κυριότερα ο κατασκευαστικός τομέας.  Μιλώντας με τους ανθρώπους της αγοράς που γνωρίζουν την κατασκευή και την αγορά ακινήτων στα Τρίκαλα  φαίνεται πως η κρίση χτύπησε τον κατασκευαστικό τομέα με μια χρονοκαθυστέρηση μέχρι να επέλθει η παύση και ξαφνικά, πριν από μερικούς μήνες να δούμε ξανά- έστω και σε περιορισμένη κλίμακα- να σηκώνονται νέες οικοδομές τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά.Μάλιστα σύμφωνα με  στοιχεία των κατασκευαστών η τωρινή αναζωπύρωση της οικοδομής στα Τρίκαλα  είναι ίσως η μοναδική περίπτωση σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο ούτε σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη.

Στα δύσκολα χρόνια πάντως ένα εργολαβικό γραφείο από τα παλιά η ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΉ χάρις την  πείρα και την εμπειρία, του Παναγιώτη Νεστορίδη κατάφερε όχι μόνο να αντέξει αλλά να έχει και θετικό πρόσημο βιωσιμότητας στον κλάδο της οικοδομής και της μονοκατοικίας. Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται

«Το επιχειρείν είναι να τολμάς και να ρισκάρεις», μας λέει ο Τρικαλινός εργολάβος που εδώ και δεκαετίες ασχολείται σε έναν χώρο που γνωρίζει ιδιαίτερα καλά. Ήδη αρκετοί κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει και πάλι να επενδύουν  στην οικοδομή και η δραστηριότητα άρχισε να βρίσκεται σε καλά επίπεδα.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Η αξία των οικοπέδων έχει πέσει στο 1/3 της αξίας τους, το ασφαλιστικό και μισθολογικό κόστος μειώθηκε με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να μπορούν  να κάνουν  καλύτερες τιμές» και φυσικά  να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον…. Αυτή η επανεκκίνηση θα  αποτελέσει το τροχό που θα δώσει κίνηση στην άμαξα», υποστηρίζει ο κ.Παναγιώτης Νεστορίδης. Η οικονομική αβεβαιότητα είναι που δυσκολεύει τους επαγγελματίες να ανοιχτούν περισσότερο και να παράξουν. «Δεν γνωρίζουμε για ένα έργο το οποίο ξεκινάει και θέλει δύο χρόνια να ολοκληρωθεί, ποια οικονομική κατάσταση θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», τονίζει ο έμπειρος εργολάβος.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αναφέρει μάλιστα ότι ζήτηση για αγορά ακινήτων υπάρχει, αλλά οι αγοραστές δεν δείχνουν εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα τα χρήματα να δίνονται μετά το πέρας και την ολοκλήρωση του έργου, κάτι που δυσκολεύει τους κατασκευαστές.Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

 

Back to top button
Close
Close