Ειδήσεις

Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία: Διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα ΒΛΑΧΟΙ: ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Αύγουστου στο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ημερίδα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ με θέμα ΒΛΑΧΟΙ: ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης…Ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο κ. Μιχ. Μαγειρίας, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας ευχαριστήσετε τις αντιπροσωπείες των Ελλήνων Βλάχων από ΣΚΟΠΙΑ – ΚΑΝΑΔΑ – ΗΠΑ και ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έγιναν οι παρακάτω ανακοινώσεις:

• ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ – World Vlach Amphictyony

• ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ: «Η καλλιτεχνία των Βλάχων»

• ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟΣ, Καθηγητής Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Α.Π.Θ: «Βλάχοι: μαρτυρία ορθοδοξίας, ελληνισμού και πολιτισμού»

• ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΥΔΙΚΟΣ, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: «Οι Βλάχοι στον πολιτισμό»

Στο τέλος της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα από τους Συλλόγους Αβδελιωτών «Βασιλίτσα», ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς τοπικούς χορούς, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και τους «πιστούς» φίλους της Βλάχικης παράδοσης.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΒΑ ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν στην οργάνωση και άρτια διεξαγωγή του ΗΜΕΡΙΔΑΣ καθώς και τους πολίτες μέλη της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή τους.

ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Back to top button
Close
Close