DesignΠολιτισμός

Πάσχα χωρίς βαμμένα αυγά δεν γίνεται…!

 

Η παράδοση επιβάλλει κόκκινα αυγά, δεν είναι και λίγοι όμως αυτή που επιδιώκουν για λόγους ποικιλίας ή έστω εντυπωσιασμού διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς και εξεζητημένα σχέδια.

Ως ενδιάμεση λύση, μπορείτε απλά να αποτυπώσετε κάποια απλά σχέδια πάνω στα αυγά.

Μερικές απλές «συνταγές»

1. Διακόσμηση πασχαλινών αυγών με φύλλα φυτών

Παραδοσιακός τρόπος διακόσμησης με απλά υλικά. Συλλέγουμε φύλλα από διάφορα φυτά και εφαρμόζουμε ένα φύλλο σε κάθε αυγό. Τυλίγουμε το αυγό με τούλι (ή πιο εύκολα με ένα παλιό καλσόν) και ακολουθούμε τη διαδικασία του βαψίματος. Τα αυγά μας θα βαφούν ομοιόμορφα εκτός από την περιοχή που καλύπτει το φύλλο.

2. Διακόσμηση με στένσιλ.

Η διαδικασία είναι η ίδια με το προηγούμενο τρόπο διακόσμησης πασχαλινών αυγών με τη διαφορά ότι αντί για φύλλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χάρτινες φιγούρες που έχουμε κόψει. Εκτυπώνουμε από τον υπολογιστή μας μια σελίδα με τις φιγούρες και κόβουμε τα σχήματα. Μια πασχαλινή συλλογή από φιγούρες θα δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

3. Διακόσμηση με λαστιχάκια

Παίρνουμε μικρά λαστιχάκια και «δένουμε» με αυτά το αυγό σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια βάφουμε κανονικά τα αυγά και αφαιρούμε τα λαστιχάκια. Η περιοχή των αυγών που κάλυπταν αυτά θα μείνει άβαφη δημιουργώντας όμορφα σχήματα. Αν θέλουμε συνδυασμούς χρωμάτων βάφουμε πρώτα τα αυγά, στη συνέχει τοποθετούμε τα λαστιχάκια και ξαναβάφουμε με διαφορετικό χρώμα βαφής.

4. Διακόσμηση με δαντέλα

Αγοράζετε δαντέλα της επιλογής σας και εφαρμόζετε στα σημεία που θέλετε είτε δένοντάς την είτε τυλίγοντας το αυγό με τούλι. Αν πάλι πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να πλέξετε ένα κάλυμμα για το αυγό με τα σχέδια που θέλετε.

5. Διακόσμηση με μηνύματα

Πριν βουτήξετε το αυγό στη βαφή γράφετε με κηρομπογιά τις ευχές ή τα μηνύματα που θέλετε. Αφού βάψουν τα αυγά αφαιρείτε με ένα πανάκι την κηρομπογιά και το μήνυμά σας εμφανίζεται!

6. Διαφορετικές αποχρώσεις της βαφής

Για αυτό τον τρόπο θα χρειαστείτε βαφή κρύου νερού και μερικά ποτήρια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του αυγού. Βάζετε το αυγό στο ποτήρι φροντίζοντας η βαφή να καλύπτει ένα μικρό μέρος του (ανάλογα με την υπομονή σας 1/5 του αυγού είναι μια χαρά). Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό ώστε η βαφή να αραιώσει και καλύπτετε ένα ακόμη μέρος του αυγού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σκεπαστεί το αυγό με βαφή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/pashalina-ayga-me-shedia-merikes-idees-gia-na-prototypisete#ixzz5BoGn6Wj0
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Back to top button
Close
Close