MUST Read

Ο Τρικαλινός επιστήμονας που διαχειρίζεται τα εγκεφαλικά!

Από τον Κλοκοτό Τρικάλων κατάγεται ο γιατρός Παναγιώτης Παναγιώτου ο οποίος ανήκει στους πρωτοπόρους στην επεμβατική θεραπεία των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Νευροακτινολογίας της Γερμανίας σε νοσοκομείο της Βρέμης, όπου λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες μονάδες εγκεφαλικών της Ευρώπης.

Μέχρι πρόσφατα ζούσε και εργαζόταν στην Γερμανία, όμως πρόσφατα μετακόμισε στην Ελλάδα και ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Με την μετακόμισή τους έφερε μαζί στις αποσκευές του την νέα επαναστατική θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων, η οποία όχι μόνο σώζει μία ζωή, αλλά μειώνει σημαντικά και τις πιθανότητες αναπηρίας. Συγκεκριμένα, ο ασθενής μπορεί να φύγει περπατώντας από το νοσοκομείο ακόμα και μετά από 2 μέρες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πρόσφατα, Έλληνας ασθενής 47 ετών βρέθηκε με πλήρη αδυναμία της δεξιάς πλευράς του σώματος, καθώς και αδυναμία ομιλίας. Ο ασθενής δεν ήταν σε θέση να κουνήσει καθόλου τόσο το δεξί χέρι όσο και το δεξί πόδι, ενώ δεν ήταν σε θέση να αρθρώσει ούτε μία λέξη. Μεταφέρθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν, όπου διαπιστώθηκε απόφραξη της αρτηρίας που αιματώνει το αριστερό μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ομιλία και τη λειτουργία της δεξιάς πλευράς του σώματος. Αποφασίστηκε η μηχανική διάνοιξη της αρτηρίας μέσω αφαίρεσης του θρόμβου (πήγμα αίματος) μέσω επέμβασης που ονομάζεται θρομβεκτομή. Η αφαίρεση ήταν επιτυχής και ο ασθενής είχε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων του.Αποτέλεσμα εικόνας για Saarland University

Στοιχεία επικοινωνίας:
Καθηγητής Ακτινολογίας/Νευροακτινολογίας, Saarland University, Γερμανία
Δ/ντής – Τμήμα Νευροακτινολογίας, Νοσοκομείο Bremen-Mitte
Δ/ντής – Τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν
Email papanagiotou@me.com
Site www.neurorad.grΑποτέλεσμα εικόνας για Saarland University papanagiotou

Back to top button
Close
Close