Cooking ideas

Ο πρώτος διεθνής διαδικτυακός διαγωνισμός κρεοπωλών έχει γεύση Ιωαννίνων!

Ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος είναι  νέος, κρεοτέχνης και κρεοπώλης με την δική του επιχείρηση στα Γιάννινα και μέρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών.

Πήρε μέρος σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό με θέση την διαχείριση μισού αρνιού. Διοργανωτής η Butchers Alliance μια παγκόσμια διαδικτυακή ομάδα με μέλη από όλο τον κόσμο και με έδρα την Αυστραλια. Πρόκειται για τους διοργανωτές των butcher wars και meatstocks.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μετείχαν κρεοπώλες από επτά διαφορετικές χώρες, με παράδοση στην διαχείριση και την κατανάλωση του αρνιού.

Ο νεαρός Γιαννιώτης βρέθηκε αρχικά στην 25άδα και στη συνέχεια μέσω της ψηφοφορίας που έγινε ανέβηκε στην κορυφή. Κατέκτησε την πρώτη θέση, θέση που του την χάρισε το κοινό το οποίο ψήφισε. Στη δεύτερη βρέθηκε συνάδελφός του από την Βραζιλία.

Και μετά ήρθε η ώρα των κριτών. Αυτό ήταν το δεύτερο μέρος του διαγωνισμού. Ειδικοί από διάφορες χώρες του κόσμου αξιολόγησαν τις προσπάθειες όλων και ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος βρέθηκε στην δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά από την πρώτη την οποία κέρδισε κρεοπώλης από την Μεγάλη Βρετανία.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ήταν ο πρώτος διαγωνισμός με τεράστια απήχηση και μεγάλη επιτυχία.

«Ήταν τιμή για μένα που πήρα μέρος δείχνοντας ότι οι Έλληνες κρεοπώλες μπορούν να σταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν οι γνώσεις και το υπόβαθρο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Λέσχη Ελλήνων Κρεοπωλών, καθώς μέσα από αυτή έχω εξελιχθεί και έμαθα για τον διαγωνισμό. Να ευχαριστήσω τα αδέρφια μου και σεφ Σπύρο και Χρήστο για την βοήθεια στην μαγειρική αξιοποίηση και τον φίλο μου Νίκο για τις άψογες λήψεις που έκανε», αναφέρει.

Καταλήγοντας τονίζει ότι «μέσα από την προσπάθεια αυτή ήθελα να δείξω, όσο αυτό είναι εφικτό, την Ηπειρωτική παράδοση με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. Μια άλλη μαγειρική κουλτούρα και τρόπους ψησίματος σε ένα είδος κρέατος που όλοι στην Ήπειρο και τα Γιάννινα αγαπάμε και γευόμαστε».

Back to top button
Close
Close