UncategorizedΕπιχειρείν

Ο πιο περιζήτητος τεχνίτης “ηλεκτρονικών” στην πόλη των Τρικάλων

Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και του Διαδικτύου,  με τα ηλεκτρονικά να έχουν εισχωρήσει σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών και που ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση κ.λ.π) γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων, η επιστήμη των ηλεκτρονικών και η  ειδικότητα του ηλεκτρονικού, καθίστανται οι πλέον σύγχρονες και περιζήτητες. Στα Τρίκαλα η κατάσταση ξεδιαλύνεται καθώς ο Κώστας Τασιόπουλος ιδιαίτερα γνωστός στην Τρικαλινή κοινωνία στην επαγγελματική του ενασχόληση τουλάχιστον η ψηφιακή εποχή είναι στα χέρια του . Με μια πετυχημένη πορεία στον κλάδο του αποτελεί παράδειγμα τεχνίτη επαγγελματία …

Τον συναντήσαμε στο γραφείο του μαζί με τον συνεργάτη του Ηλία Φιλίππου και τον ζητήσαμε να  μας πει μερικά πράγματα για την εργασία του  η οποία αφορά πολλά νοικοκυριά ενώ παράλληλα διεισδύει σε πολλές επαγγελματικές στέγες και μας ανάφερε  χαρακτηριστικά:

Πολλοί χρήστες συσκευών θεωρούν πως ο τεχνικός είναι η ύστατη λύση για ένα πρόβλημα στο σύστημά τους. Προσπαθούν, όσο γίνεται, να αποφύγουν μία επαγγελματική επισκευή, μέχρι που πλέον να μην έχουν άλλη επιλογή. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που ο τεχνικός ηλεκτρονικών συσκευών  είναι προτιμότερος, όσες γνώσεις κι αν έχουμε. Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες θα μας κοστίσει περισσότερο σε χρόνο ή και σε χρήματα το να επιχειρήσουμε μόνοι μας τη διάγνωση και την επίλυση προβλημάτων του , και που ο τεχνικός είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.Δυστυχώς, πολλοί μικροί ή ακόμη και μεσαίοι επιχειρηματίες, θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο αυτό το κόστος. Βασίζονται λοιπόν συχνά σε κάποιο συγγενή, φίλο, ή ακόμα και τον ανήλικο γιο  που “ξέρει από αυτά”.

Από εκεί και πέρα η τεχνική υποστήριξη αποτελεί το Α και το Ω στην τεχνολογία .Οι μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας δείχνουν συχνά τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν οι κολοσσοί της βιομηχανίας τόσο σε καταναλωτικά προϊόντα όσο και επίπεδο καινοτομίας. Και πλέον το βάρος πέφτει τόσο στην επαυξημένη όσο και την εικονική πραγματικότητα, στα αυτοκινούμενα οχήματα, τη ρομποτική τεχνολογία, την έξυπνη ενέργεια και τόσα μα τόσα ακόμα. Όλα αυτά από την ώρα που θα βγουν στην καταναλωτική αγορά μετά από έναν κύκλο λειτουργίας αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα με τον ιδιοκτήτη να μπαίνει στο δίλημμα εάν αξίζει και μπορεί να επισκευαστεί με την ελάχιστη χρονοβόρα διαδικασία ….

CZ

 

Back to top button
Close
Close