Ειδήσεις

Ο Λαρισαίος υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν ξανά (ΦΩΤΟ)

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος…στην ψυχή, αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα. Και το πέτυχε.

Δεν είναι κάτι καινούργιο τα ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν και πάλι, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με συμπληρωματικά ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό).Ωστόσο, αυτά στοιχίζουν πολλά λεφτά και τα αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν κάποιους απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια δίχως επιδότηση από το κράτος, δε θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό καροτσάκι.

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήρθε να δώσει λύση ο κ. Τζιγκούρας, που συνδέει σωλήνες, βάζει ρόδες, συμπληρώνει ιμάντες, βάφει εάν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφότου πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και εντός 3 μόλις ωρών, ένα καροτσάκι το οποίο το βοηθά να ζήσει και πάλι αξιοπρεπώς.

Back to top button
Close
Close