Lifestyle newsΠολιτισμόςΠολιτισμός

Ο Καρδιτσιώτης Βάιος Τσιμητράς μιλά για την ταινία του “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ”!

 

Ο Βάιος Τσιμητράς είναι Ηθοποιός Κινηματογράφου, έχει σπουδάσει φωτογραφία, παραγωγός, σεναριογράφος και διευθυντής φωτογραφίας.

Κύριε Τσιμητρά έχετε δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους σε δύσκολες εποχές για τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό.Πως πήρατε αυτή την απόφαση ;

 “Μου αρέσει να δημιουργώ, μου αρέσει να δίνω οντότητα σε κάτι που μπορεί να βελτιώσει τις ζωές μας! Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας! Θέλω με τις ιστορίες μου, ανεξαρτήτως τα μυθοπλαστικά τελειώματα, να ενέχουν ως υπόσταση πάντα έμπνευση και να δίνουν motto να κάνουμε κάτι καλύτερο! Επίσης πιστεύω πως υπάρχει μια λεπτεπίλεπτη γραμμή σε όλα! Γυρίζοντας οπτικοακουστικά έργα, και συγκεκριμένα μια ταινία, βάζεις τον εαυτό σου σε μια επίπονη ψυχολογική τρικυμία! Έμαθα να ζω με αυτό, και να το τιθασεύω! Έχοντας βιώσει συγκυρίες και καταστάσεις, που η λογική του παραλογισμού ήταν σήμα κατατεθέν! Δημιούργησε μια μακροπρόθεσμη “εξάρτηση”, στην απαράμιλλη αγάπη της σχέσης μου με το Κινηματογράφο! Με αποκορύφωμα την πρόσφατη μεσαίου μήκους ταινίας μου, υπήρχε έντονος αναβρασμός μεικτών συναισθημάτων! Με βελτιώνει συνεχώς, και κάπως έτσι ξεκίνησα και συνεχίζω! Θέλω να αφήσω κάτι μεγαλύτερο πίσω μου!”
– Είστε ηθοποιός και έχετε σπουδάσει φωτογραφία…και σενάριο τελικά πόσο δύσκολο είναι να ολοκληρώσεις μια ταινία;
 “Είμαι αυτοδίδακτος σε ότι πραγματεύομαι στον Κινηματογράφο, είτε είναι το σενάριο είτε η σκηνοθεσία! Έχω σπουδάσει την τέχνη της φωτογραφία στο ΔΙΕΚ Καρδίτσας! Ως αυτοδίδακτος ηθοποιός κινηματογράφου, έχω πρωταγωνιστήσει σε μια δικιά μου μικρού μήκους ταινία “ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ”, και κομπάρσος στην Ιταλο-Αμερικανική ταινία “BORN TO BE MURDERED και στη Ελληνική τηλεοπτική σειρά “ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ”.
Είναι πραγματικά δύσκολο και ταυτόχρονα αναζωογονητικό να κάνεις ταινία! Πραγματικά σε αλλάζει, σε κάνει χάλια η σε βελτιώνει! Αν μένεις μόνιμα σε επαρχιακή πόλη, όπως οι δικές μας πόλεις εδώ, τότε θα χρειαστεί να κάνεις πολλές ενέργειες και αρμοδιότητες για την επίτευξη της ταινίας! Είμαι συνηθισμένος πια σε αυτήν την διαδικασία, ένας μονόδρομος με στοιχεία “μονοπωλίου”, που βέβαια είναι τα σημεία των καιρών μας! Θα αλλάξουν τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα! Προσπαθώ και εγώ με τον δικό μου τρόπο να αλλάξουν συγκεκριμένες συγκυρίες! Ο αψεγάδιαστος και ανεξίτηλος στο χρόνο – εξαιρετικός Νίκος Καζαντζάκης, είχε πει κάποτε το απίθανο αυτό απόφθεγμα του:
“Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”.
Δεν θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που δεν θέλουν συνειδητά να βλέπουν τα πράγματα να αλλάζουν!”
Ο Βάιος Τσιμητράς ως θεατής είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα; 
 “Ως άνθρωπος μου αρέσει να μην είμαι στατικός, θέλω να έχω συνέχεια εξέλιξη! Είναι στο DNA μου! Να ξεπερνάω τα εμπόδια, και να καταρρίπτω καθωπρεπιστικά όρια της υπόστασης μας σε συνειδητές η ασυνείδητες στιγμές! Πιστεύω ως θεατής ότι είναι αξιοπρεπέστατη ταινία, και όλες οι ταινίες αξίζουν βραβεία! Παρακολουθώντας την ταινία με εμπνέει να προσπαθώ ακόμα και αν νιώθω καταθλιπτικά η μισαλλοδοξία! Επιβλήθηκαν άγνωστα δεδομένα έναντι σε ελκυστικές θελήσεις και προσδοκίες! Είναι θριαμβευτική γιατί και ως θεατής, μου είναι αδύνατον να ξεχάσω και το προσκήνιο! Το έζησα! Το προσκήνιο είναι σημαντικότερο απο το παρασκήνιο!
– Γυρίσματα και φωτογραφίες από την περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχουν στο βίντεο, θέλατε να αναδείξετε την περιοχή μας;
 “Ακριβώς! Έχουμε απίστευτες και ειδυλλιακές τοποθεσίες, για γυρίσματα υπάρχει έντονος συνδυασμός όμορφων τοπίων! Είναι ιδανικές για γυρίσματα από παραγωγές του εξωτερικό, που έρχονται τα τελευταία δύο χρόνια με την συμβολή συγκεκριμένων φορολογικών κινήτρων! Ετοιμάζω ένα πρότζεκτ, που πραγματικά αν καταφέρω και το γυρίσω εκεί που πιστεύω ότι ταιριάζει! Μόνο απο τις τοποθεσίες, θα ανεβεί επίπεδα ποιότητας!
Ποιο είναι το μήνυμα της ταινίας σας και πως μπορεί το κοινό να την δεί;
 “Το μήνυμα της πρόσφατης μεσαίου μήκους ταινίας μου “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” που έχει διάρκεια 50 λεπτά, και γυρίστηκε στις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας! Απευθύνεται στο κοινό, με το θέμα των καλλιτεχνών στις επαρχίες της Ελλάδας, που ακόμα και τώρα που άλλαξαν κάποια πράγματα. Πέρασαν και περνάνε πάρα πολύ δύσκολα, μόνο ένα φαινομενικά βήμα κάποιου καλλιτέχνη στην επαρχία θα είναι οδυνηρό στην διαδικασία του, σε σύγκριση με τα αστικά κέντρα! Χρειάζονται πραγματικά στήριξη και ευκαιρία για να κάνουν κάτι καλύτερο, και ίσως να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο! Ως έλλογα ον που είμαστε, πρέπει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα και την δυνατότητα να δίνουμε προοπτικές στους ανθρώπους!
Όποιος θέλει να ξεχαστεί από τα προβλήματα του και έχει χρόνο, μπορεί να γράψει στο YouTube “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, και θα την βγάλει ως πρώτη η δεύτερη αν δεν κάνω λάθος.”
info
Ο Βάιος Τσιμητράς είναι ένας νεαρός Καρδιτσιώτης Σκηνοθέτης Κινηματογράφου κατάγεται από την πόλη της Καρδίτσας. Στα οπτικοακουστικά έργα ξεκίνησε το 2015 με την ενασχόληση του με το βίντεο μοντάζ και το 2017 έκανε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του “ΓΙΑΤΙ; – 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ” σε συνεργασία με τα παιδιά στο σχολείο του.
Στις αρχές του 2018 έκανε μαζί με την ομάδα του την μικρού μήκους θρίλερ ταινία “ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ” με χαμηλό μπάτζετ, καταφέρνοντας μια αξιοπρεπή πορεία σε Φεστιβάλ και λαμβάνοντας πολλές θετικές κριτικές από ανθρώπους του Κινηματογραφικού χώρου και μη.Ο Βάιος Τσιμητράς είναι επίσης Ηθοποιός Κινηματογράφου, έχει σπουδάσει φωτογραφία, παραγωγός, σεναριογράφος και διευθυντής φωτογραφίας.

Ο Βάιος Τσιμητράς κατάφερε σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών να κάνει επαγγελματική προβολή της μικρού μήκους ταινίας “ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ” στον ιστορικό Κινηματογράφο της Αθήνας “Studio New Star Art Cinema”,
σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου αρκετός κόσμος έκοψε εισιτήριο για να δει την ταινία μαζί με τις υπόλοιπες του Φεστιβάλ.

Ως ηθοποιός Κινηματογράφου έχει συμμετάσχει στην “ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ”, ως κομπάρσος στην Ιταλό-Αμερικάνικη “BORN TO BE MURDERED” και στην τηλεοπτική σειρά “ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ”.

Back to top button
Close
Close