Πολιτισμός

Ο βραβευµένος ακροβάτης Ρόµπι Μάντισον,κασκαντέρ του Τζέιμς Μποντ σκίζει τα κύματα της Μυκόνου

Ο βραβευµένος ακροβάτης Ρόµπι Μάντισον, ο οποίος κέρδισε το κοινό µε τις παράτολµες σκηνές δράσης στην ταινία «Skyfall», ξεσήκωσε πρόσφατα και το κοσµοπολίτικο νησί

Τουρίστες και µόνιµοι κάτοικοι απολαµβάνουν τον ήλιο, καθώς δροσίζονται σε µία από τις πιο δηµοφιλείς παραλίες του «νησιού των ανέµων». Ο ήχος από δύο αγωνιστικές µοτοσικλέτες κάνει τους πάντες να στραφούν προς το µέρος τους. Και όσο και αν η εικόνα αυτή µοιάζει εξωπραγµατική, τα όσα ακολούθησαν έχουν ακόµη µεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού έκαναν τους πάντες να µείνουν µε το στόµα ανοιχτό. Ο πιο τολµηρός µοτοσικλετιστής, επιδεικνύοντας παντελή αδιαφορία για τα αδιάκριτα βλέµµατα, προέβη σε µια κίνηση που κυριολεκτικά έστρεψε όλα τα κεφάλια προς το µέρος του. Με περίσσιο θάρρος και θράσος καβάλησε τη µοτοσικλέτα του και προς έκπληξη όλων δάµασε τα κύµατα, σερφάροντας µε φόντο το πιο πολυφωτογραφηµένο σηµείο της Μυκόνου, τη Μικρή Βενετία. Οταν έβγαλε το κράνος και αποκαλύφθηκε το πρόσωπό του, εκείνοι που τον γνώρισαν κατάλαβαν αµέσως, γιατί είναι ίσως από τους λίγους στον κόσµο που θα µπορούσαν να το καταφέρουν αυτό. Ο Αυστραλός Ρόµπι Μάντισον, άλλωστε, έχει δώσει πολλές φορές τα διαπιστευτήριά του, αφού ως κασκαντέρ του Τζέιµς Μποντ, το 2012, στην Κωνσταντινούπολη καθήλωσε και το κοινό του σινεµά. Για αυτό τον ρόλο του, µάλιστα, στην ταινία «Skyfall», απέσπασε τα βραβεία SAG και Taurus World Stunt.

Στις ταράτσες της πόλης

Ναι, είναι αυτός που ως… Τζέιµς Μποντ, για τις ανάγκες των γυρισµάτων στην Κωνσταντινούπολη, οδήγησε σε ταράτσες σπιτιών και στενά σοκάκια, κόβοντας την ανάσα των θεατών. Με µοντέλα motocross, τα οποία βεβαίως είχαν τροποποιηθεί ώστε να µοιάζουν µε µοτοσικλέτες της Αστυνοµίας, ο γνωστός και ως «Μάντο» προσέφερε «ενέσεις» αδρεναλίνης στο κοινό, ενώ εκτός από τα βραβεία κέρδισε και τη συµπάθεια του Ντάνιελ Κρεγκ, µε τον οποίο έκαναν αρκετή παρέα κατά τη διάρκεια των γυρισµάτων και έβρισκαν χρόνο να ανταλλάσσουν απόψεις όχι µόνο για τις σκηνές δράσης αλλά και για τη ζωή πάνω σε µια µηχανή. O Μάντισον, που στο «βιογραφικό» του µετρά πολυάριθµα θρυλικά άλµατα µε µοτοσικλέτες, είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα από το ιστορικό άλµα του, µήκους 85 µέτρων, πάνω από τον Ισθµό της Κορίνθου το 2010. Στην «αποστολή» στη Μύκονο, ο Αυστραλός άσος δεν ήταν µόνος. Στο πλευρό του βρισκόταν ο Αµερικανός Ααρον Κόλτον, ο οποίος δεν έχει αφήσει λεπτό την αγάπη του για τη µοτοσικλέτα από την ηλικία των 12 ετών, όταν οδήγησε για πρώτη φορά. Και οι δύο αποτελούν «αστέρια» της freestyle σκηνής της µοτοσικλέτας και έχουν εκατοµµύρια θαυµαστές ανά τον κόσµο. Η «φιλική» κόντρα των κορυφαίων αναβατών, όπως είναι φυσικό, έφερε τα πάνω κάτω στο «νησί των ανέµων». Είχε την κωδική ονοµασία «Rippin’ Mykonos», σε ένα ολοκαίνουργιο βίντεο από τη Red Bull, και παρά την επικινδυνότητα στέφθηκε µε απόλυτη επιτυχία. Πιο ενθουσιασµένος από ποτέ στο παρελθόν, ο Ρόµπι Μάντισον µιλά στο «Εθνος της Κυριακής» για αυτήν του την «αποστολή» στη Μύκονο.

Μίλησέ µας για την εµπειρία σου στην παραγωγή του «Rippin’ Mykonos»…

Περάσαµε φανταστικά. Πάντα απολαµβάνω να περνάω χρόνο µε τον Ααρον πάνω στη µοτοσικλέτα, αλλά πέρα από το κοινό µας πάθος για τις δύο ρόδες, είδα ότι έχουµε πάρα πολλά κοινά. Με κάνει να γελάω πολύ και είµαι ευγνώµων που µπορέσαµε να φέρουµε τις οικογένειές µας και να πετύχουµε κάτι ως οµάδα. Αυτό το πρότζεκτ ξεκίνησε ως µια ιδέα που είχαµε συζητήσει πολλές φορές, αλλά χάρη στην ελληνική οµάδα -την οποία αγάπησα όταν συνεργαστήκαµε το 2010 στο άλµα πάνω από τη ∆ιώρυγα της Κορίνθου- έγινε πραγµατικότητα. Είναι αυτό που αγαπάµε να κάνουµε και θέλουµε και το κοινό να απολαύσει τη δουλειά µας στο νησί αυτό, το οποίο αναµφισβήτητα όλοι πρέπει κάποια στιγµή να επισκεφτούν.

untitled2.png

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κοµµάτι του πρότζεκτ;

Η επεξεργασία του υλικού για το βίντεο. Είχαµε πολλά ωραία πλάνα και ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξουµε τα κατάλληλα που θα αντικατόπτριζαν την οµορφιά του νησιού και τα stunts σε τόσο λίγο χρόνο. Είχαµε θέσει τον πήχη ψηλά, καθώς πάντα προσπαθούµε να ξεπεράσουµε τις προηγούµενες επιδόσεις µας – και ξέρουµε ότι αυτό περιµένει και ο κόσµος.

Το ελληνικό «τερέν» ήταν καλό για τα άλµατα και τα stunts που είδαµε στο βίντεο;

Ηταν σίγουρα καλό, αλλά είχε αρκετές δυσκολίες για όλα όσα θέλαµε να καταφέρουµε. Είχα αρκετούς περιορισµούς µε τους βράχους και τους απότοµους γκρεµούς που υπάρχουν στο τοπίο του νησιού, καθώς και µε τον πολύ κόσµο που µαζευόταν τριγύρω µας. Επίσης, είχαµε µικρό χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσουµε τα γυρίσµατα και έπρεπε να κινούµαστε γρήγορα. Είδα ότι τα «κόλπα» του Ααρον βγήκαν πολύ καλά. Είναι τέλειο το surf που έκανε, σίγουρα το πιο cool τρικ!

Πώς ένιωσες όταν είδες τις αντιδράσεις των ντόπιων και των τουριστών;

Προσωπικός µου στόχος είναι πάντα να διασκεδάζω ανθρώπους. Πιστεύω ότι αυτό το πέτυχα και µε το παραπάνω. Οι περισσότεροι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού ξετρελάθηκαν όταν µας είδαν από κοντά! Προσπαθήσαµε, βέβαια, να κινηθούµε στο νησί απαρατήρητοι και χωρίς να επηρεάσουµε την καθηµερινή κίνηση. Με το που είδαµε τα στενά σοκάκια και τους δρόµους του νησιού, καταλάβαµε ότι σε κάποια σηµεία θα ήταν πιο δύσκολα, αλλά τελικώς όλα κύλησαν οµαλά, µε απόλυτο σεβασµό στον κόσµο και στα µαγαζιά.

Το ελληνικό νησί, µε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, θεωρείς ότι είναι καλό backdrop για το βίντεο;

Είναι φανταστικό υλικό για το βίντεο! Κάναµε ό,τι καλύτερο µπορούσαµε -µε τους περιορισµούς που είχαµε- για να το αναδείξουµε. Μπορούσαµε να έχουµε κάνει ακόµα µεγαλύτερα άλµατα, αλλά ελπίζουµε να τα επιχειρήσουµε σε επόµενη φορά…

Πώς ήταν να δουλεύεις µε µια τόσο µεγάλη οµάδα και ανθρώπους από τόσες διαφορετικές χώρες;

Για να είµαι ειλικρινής, η οµάδα παραγωγής ήταν αρκετά µικρή σε σχέση µε τηλεοπτικές παραγωγές ή παραγωγές ταινιών. Είχαμε ακριβώς τα άτομα που χρειαζόμασταν και μαζί μας πάντα βρίσκονταν οι καλύτεροι φωτογράφοι, οι filmer και η ελληνική ομάδα Red Bull, που βοηθούσε στον συντονισμό όλων. Ηταν λίγο δύσκολο να συνδυαστούν οι δύο ομάδες από Ελλάδα και Αμερική, αλλά το βρήκαμε γρήγορα και από τη δεύτερη μέρα και μετά περάσαμε φανταστικά. Το μοντάζ μάς ζόρισε λίγο, καθώς είχαμε πολλά μπρος-πίσω, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά! Συνολικά, είμαι ευγνώμων και νιώθω πολύ περήφανος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με αυτήν την ομάδα σε αυτό το πανέμορφο νησί.

untitled3.png

Πώς τα πέρασε η οικογένειά σου στο νησί και στα γυρίσματα;

Τα παιδιά μου για έναν μήνα μετά τα γυρίσματα με ρωτούσαν πότε θα ξαναπάμε στην Ελλάδα; Αγαπήσαμε τη Μύκονο και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Στέλιο Μπρίγγο, που μας βοήθησε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία. Μπορούσα να οδηγώ τη μοτοσικλέτα παντού και μαζί με τον Ααρον είχαμε γίνει τουριστική ατραξιόν του νησιού. Ηταν τέλειο που κάθε φορά που σταματούσαμε κάπου ο κόσμος ερχόταν για να μας χαιρετήσει και να γνωρίσει και εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους.

Θα ερχόσουν ξανά στην Ελλάδα για κάποιο πρότζεκτ ή για διακοπές;

Ναι, φυσικά! Ερωτεύτηκα την Ελλάδα και τη μοτοσικλετική της κοινότητα! Η ομάδα της KTM Hellas μου έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση, την οποία έχω σκοπό να δεχτώ άμεσα, αλλά «χρωστάω» και στη λέσχη της Μυκόνου μια μέρα οδήγησης στην πίστα του νησιού. Την τελευταία μέρα μαζευτήκαμε στη φανταστική πίστα που έχουν εκεί και ένιωσα σαν στο σπίτι μου!

Μίλησέ μας για τρεις κορυφαίες στιγμές σου στη Μύκονο και γιατί τις ξεχωρίζεις…

Σίγουρα η στιγμή που ξεχωρίζει περισσότερο είναι όταν έκανα surf με τη μοτοσικλέτα μου στα νερά της Μικρής Βενετίας. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εκεί και όλη η εμπειρία ήταν μοναδική. Το δεύτερο πράγμα που θα θυμάμαι για πάντα είναι τα μέρη που βρήκα στο νησί και έκανα τα άλματα που βλέπετε στο βίντεο και στις φωτογραφίες. Το τοπίο εκεί με είχε συνεπάρει τελείως και χάρηκα πολύ που κατάφερα να τα κάνω καλά! Η τρίτη και εξίσου αγαπημένη μου στιγμή στο βίντεο είναι το σημείο που ο Ααρον «σερφάρει» τη μοτοσικλέτα του στα σοκάκια της παλιάς πόλης του νησιού. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω και να κάνω παρέα με τον Ααρον, γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, πάρα πολύ έξυπνος και εργατικός, και η δημιουργικότητά του είναι κάτι που ξεχωρίζει έντονα. Τον θαυμάζω πολύ γι’ αυτό!

Back to top button
Close
Close