Ειδήσεις

Ο αντικαπνιστικός νόμος «διέκοψε»… δίκη

Από μάρτυρας υπεράσπισης βρέθηκε… κατηγορούμενος 62χρονος συνταξιούχος δασάρχης περιφερειακού δασαρχείου του νομού.

Ο 62χρονος ανέμενε την εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε στη ρύπανση περιβάλλοντος σε περιοχή των Φαρσάλων, όταν 58χρονος αντίδικος – σύμφωνα με μαρτυρίες – τον είδε να καπνίζει εντός του Δικαστικού Μεγάρου, τον υπέδειξε σε αστυνομικό του Τμήματος Μεταγωγών, με τον πρώην δασάρχη να καταλήγει στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας όπου του επιβλήθηκε τελικά διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στον αντικαπνιστικό νόμο, καθότι κάπνιζε σε κλειστό δημόσιο χώρο.

Ήταν 1 χθες το μεσημέρι, όταν 62χρονος και 58χρονος ανέμεναν την εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας. Ο μεν 62χρονος ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο δε 58χρονος ως μάρτυρας κατηγορίας και οι δύο μάρτυρες στην ίδια υπόθεση που αφορούσε ρύπανση του περιβάλλοντος σε περιοχή των Φαρσάλων.

Με τον 62χρονο, ενώ είχε μεσημεριάσει και η υπόθεσή του δεν είχε ακόμη εκδικασθεί, ευρισκόμενο σε πολύωρη αναμονή δηλαδή, να ανάβει τσιγάρο κρίνοντας σκόπιμο ότι θα μπορούσε να καπνίσει εντός του Δικαστικού Μεγάρου. Ωστόσο αντί να καπνίσει εκτός του κτιρίου που δεν θα προέκυπτε κανένα θέμα – πέραν της επιβάρυνσης της υγείας του ιδίου – άναψε το τσιγάρο του ενώ βρισκόταν στον διάδρομο του δευτέρου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, εντός δηλαδή κλειστού δημοσίου κτιρίου, πράξη που απαγορεύεται από τον αντικαπνιστικό νόμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 58χρονος αντίδικος βλέποντας τον πρώην δασάρχη να καπνίζει στον διάδρομο απευθύνθηκε σε αστυνομικό του Τμήματος Μεταγωγών, για να τον ρωτήσει «αν απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους».

Ο αστυνομικός του απάντησε θετικά, με τον αντίδικο να υποδεικνύει στον αστυνομικό, τον καπνιστή – παραβάτη. Ο αστυνομικός αφού εξήγησε τη διαδικασία στον 62χρονο, του υπέδειξε να σβήσει το τσιγάρο και στη συνέχεια τον οδήγησε στο Τμήμα Μεταγωγών που εδρεύει εντός του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ για την τήρηση των προβλεπομένων επιλήφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

Με τον συνταξιούχο δασάρχη να μεταφέρεται τελικά με περιπολικό στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας όπου – κατά τα προβλεπόμενα – του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Την ίδια ώρα που ο πρώην δασάρχης έδινε εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων εκφωνούσε την υπόθεση με τον συνήγορο του κατηγορουμένου (της υπόθεσης) να εξηγεί προς τους δικαστές πώς έγινε το συμβάν λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο μάρτυρας υπεράσπισης βγήκε να καπνίσει και ο μάρτυρας της άλλης πλευράς τον κατήγγειλε και με βάση αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός ζητούμε διακοπή» τόνισε ο συνήγορος. Αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου που επικαλέστηκε τον αντικαπνιστικό νόμο.

Back to top button
Close
Close