MUST Read

ΟΤρικαλινός που τιμά τη Μουσική και την ελληνική παράδοση (βίντεο)

Σε ηλικία μόλις 21 χρόνων, ο νεαρός καταγόμενος από την Αγρελιά Τρικάλων βάζει στόχους και ανοίγει φτερά κατακτώντας την κορυφή της παραδοσιακής μουσικής μέσω του μουσικού του οργάνου, το κλαρίνο.

Ποιος όμως είναι ο Θανάσης Μητσάτσικας; Για πολλούς Τρικαλινούς και Θεσσαλούς είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς τον έχουν θαυμάσει σε κάποια μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα του. Φυσικά και είναι γνωστός από την συμμετοχή σε πανελλήνιες εκδηλώσεις και μεγάλες διοργανώσεις. Είναι ένας νέος που έλκει την καταγωγή του από το νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα την ορεινή Αγρελιά. Γεννημένος στις 26 Μαρτίου 1997 στη Λάρισα, με την ολοκλήρωση της φοίτησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μεταπήδησε στην δευτεροβάθμια αποφασίζοντας να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο του γειτονικού νομού.

 

Η πορεία του στο σχολείο, ήταν κάθε άλλο από άριστη μιας και ξεχώριζε και ο ίδιος μαζί με πολλούς συμμαθητές του. Αυτό εξάλλου φάνηκε και με την είσοδό του, μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου συνεχίζει τις σπουδές μέχρι και σήμερα με ειδίκευση το παραδοσιακό κλαρίνο, με καθηγητή τον κ. Μάνο Αχαλινοτόπουλο.

Back to top button
Close
Close