Beauty experts

Οι make up artist προτείνουν το αγαπημένο τους highlighter.

Πριν από μερικά χρόνια το highlighter ήταν μια πρακτικά άγνωστη λέξη για τις γυναίκες. Πλέον όμως έχει κερδίσει μια θέση στο νεσεσέρ τους, δίπλα στο old-favorite foundation και τη διαχρονικά λατρεμένη μάσκαρα, αφού χαρίζει μια ακαταμάχητη λάμψη στο δέρμα και τονίζει τη δομή του προσώπου. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση η φόρμουλα να γίνεται ένα με την επιδερμίδα και να μη δείχνει σαν χοντρά κομμάτια glitter σκορπισμένα στο πρόσωπο.

Για να αποφύγετε έναν τέτοιο shimmer εφιάλτη και να αποκτήσετε τα πολυπόθητα lit-from-within ζυγωματικά που θαυμάζετε στο Instagram, ζητήσαμε την βοήθεια των κορυφαίων makeup artists του κόσμου, οι οποίοι παρακάτω μοιράζονται το αγαπημένο τους highlighter. Α, και να θυμάστε πάντα τον εξής χρυσό κανόνα του highlighting: εφαρμόστε το προϊόν στα σημεία του προσώπου που σας χτυπάει φυσικά το φως, όπως τα κόκαλα των ζυγωματικών, η κορυφή της μύτης, το κόκαλο των φρυδιών και η εσωτερική γωνία του ματιού.

best-highlighters-2.jpg

Translucent Loose Setting Powder Glow, Laura Mercier

Ο makeup artist της Kim Kardashian West,  Mario Dedivanovic, είναι ο άνθρωπος που έφερε το contouring και το highlighting στο προσκήνιο. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν είναι ο πλέον αρμόδιος να αποκαλύψει ποιο είναι το καλύτερο highlighter της αγοράς. «Τελευταία αγαπώ το Translucent Loose Setting Powder Glow της Laura Mercier, το οποίο εφαρμόζω στα ζυγωματικά με ελαφριές κινήσεις. Μ΄αρέσει γιατί δεν αφήνει μια βαριά υφή» δήλωσε.

Πέρα από το highlighter όμως, έχει και άλλο ένα trick για απόλυτη λάμψη. «Μετά το highlighter, ταμπονάρω λίγο lip balm από πάνω με τα δάχτυλά μου. Δίνει ένα πολύ ακριβό και υγιές αποτέλεσμα. Η αντανάκλαση του φωτός είναι ονειρική» εκμυστηρεύτηκε. Θα το δοκιμάσουμε asap!

Backstage Face Glow Palette, Dior

Για την makeup artist Nam Vo, το ιδανικό highlighter θα πρέπει να έχει multipurpose χαρακτήρα και buildable φόρμουλα. Τα παραπάνω κριτήρια πληρούν η παλέτα Backstage Face Glow Palette της Dior και το υγρό highlighter Dew Drops του Marc Jacobs. «Η παλέτα της Dior μπορεί να δώσει τόσο μια διακριτική όσο και μια εκτυφλωτική λάμψη. Ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος. Μ’ αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ τη βαθιά χάλκινη απόχρωση σαν ρουζ ή για το contouring» αποκάλυψε.

Όσο για τις highlighting σταγόνες του Marc Jacobs, δήλωσε: «Τις χρησιμοποιώ είτε σαν primer, καθώς αφήνουν μια περλέ λάμψη στην επιδερμίδα, είτε τις αναμειγνύω με το foundation για πιο dewy αποτέλεσμα. Και φυσικά τις εφαρμόζω πάνω από το foundation σαν highlighter με ένα συνθετικό πινέλο.»

Dew Drops Coconut Gel Highlighter, Marc Jacobs Beauty

Την ίδια αγάπη για τις Dew Drops του Marc Jacobs με την Nam Vo μοιράζεται και ο makeup artist της Selena Gomez, Hung Vanngo. «Μπορείς να τις αναμείξεις με το foundation ή ακόμη και με το αντηλιακό σου για ένα πιο dewy look» αναφέρει. Ο ίδιος τις χρησιμοποιεί μέχρι και στο σώμα, σαν body highlighter, «είτε μόνες τους είτε μαζί με κάποια ενυδατική κρέμα», όπως εκμυστηρεύτηκε.

best-highlighters-3.jpg

Poudre Lumière Highlighting Powder, Chanel

«Ένα από τα αγαπημένα μου highlighters είναι το Poudre Lumière Highlighting Powder της Chanel, επειδή είναι buildable και χαρίζει την ιδανική ποσότητα λάμψης στο δέρμα» δήλωσε η celebrity makeup artist Carola Gonzalez. «Συνήθως το εφαρμόζω μετά το foundation και πριν το bronzer ή το ρουζ, ώστε να μη χάσω το χρώμα του» πρόσθεσε. Άλλο ένα tip που σας συστήνει να ακολουθήσετε, αν θέλετε πιο bold αποτέλεσμα, είναι να απλώσετε τη highlighting πούδρα με ένα πυκνό πινέλο buffer στα σημεία που θέλετε να αντανακλάται το φως.

Skin Illuminating Powder Duo, Tom Ford

Μπορεί το Skin Illuminating Powder Duo του Tom Ford να μοιάζει με μια παλέτα προσώπου με highlighter και bronzer, στην πραγματικότητα όμως αποτελείται από 2 διαφορετικές πούδρες λάμψης και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το ξεχωρίζει η celebrity makeup artist Andrea Tiller. «Δείχνει υπέροχα σε όλους τους τόνους και τις υφές δέρματος. Προσωπικά αγαπώ να αναμειγνύω τα 2 χρώματα μαζί για μια πιο φυσική και ισορροπημένη λάμψη» αποκάλυψε. Αν βέβαια εσείς θέλετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να ψεκάσετε το buffing πινέλο σας με ένα facial spray πριν την εφαρμογή, όπως σας προτείνει η ειδικός.

 CAROLA GONZALEZ

CAROLA GONZALEZ

Poudre Lumière Highlighting Powder στην απόχρωση Ivory Gold, Chanel

 HUNG VANNGO

HUNG VANNGO

Dew Drops Coconut Gel Highlighter στην απόχρωση Fantasy, Marc Jacobs Beauty​

 MARIO DEDIVANOVIC

MARIO DEDIVANOVIC

Original Balm Dotcom, Glossier

 ANDREA TILLER

ANDREA TILLER

Skin Illuminating Powder Duo στην απόχρωση Moodlight, Tom Ford​

 MARIO DEDIVANOVIC

MARIO DEDIVANOVIC

Translucent Loose Setting Powder Glow​, Laura Mercier​

 NAM VO

NAM VO

Backstage Face Glow Palette​, Dior ​

www.glow.gr

Back to top button
Close
Close