Επιχειρείν

Οι “Game Changers 40+” είχαν την τιμητική τους

Οι “Game Changers 40+” είχαν την τιμητική τους, μεταφέροντας στο ακροατήριο, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Impact Hub Athens στο κέντρο της Αθήνας, τις προσωπικές τους εμπειρίες από το ξεκίνημα της ενασχόλησής τους με τις επιχειρήσεις. Εμπειρίες, που περιείχαν τόσο επιτυχίες όσο και αποτυχίες, θέλοντας έτσι να τονίσουν ότι το ζητούμενο στην υγιή ενασχόληση με τον χώρο των επιχειρήσεων είναι η προσωπικότητα του εκάστοτε startuper που θα καταφέρει να επιβιώσει, παρά τις δυσκολίες.

Έμφαση δόθηκε στους τομείς του περιβάλλοντος, της οικονομίας, της κοινωνίας, των τεχνών και του πολιτισμού, εκείνων των πυλώνων δηλαδή της βιώσιμης ανάπτυξης που η ημερίδα κάλυψε μέσω των εξαιρετικών παρεμβάσεων, ώστε να αναδείξει το αναπτυξιακό και επιχειρηματικό μοντέλο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Η συζήτηση ήταν εκτενής, με σαφείς αναφορές στην καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού, των στερεοτύπων, των διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων και της κοινωνικής ανισότητας εν γένει.

Οι πολιτικοί που συμμετείχαν «φόρεσαν το κοστούμι» του startuper και κλήθηκαν να μιλήσουν μέσα σε λίγα λεπτά για τα προβλήματα και τις λύσεις της δικής τους start up επιχείρησης, δηλαδή του υπουργείου ή του τομέα ενασχόλησής τους.

Κάθε θεματική είχε μοναδικό ενδιαφέρον και έδινε έμφαση σε μία διαφορετική διάσταση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, από την οπτική γωνία του εκάστοτε ομιλητή.

Την επιτυχημένη εκδήλωση προλόγισαν η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του BeyondCSR Παυλίνα Πρωταίου και ο Συνιδρυτής του Impact Hub Athens Δημήτρης Κοκκινάκης.

Back to top button
Close
Close