Ειδήσεις

Ξεπουλάνε ξενώνα του δημοσίου στο Νεοχώρι

Απίστευτο! Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, αποφάσισε να μισθώσει για 25 χρόνια τον ξενώνα ΑΓΝΑΝΤΙ στο Νεοχώρι, αντί 500€ το μήνα!

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει σε επικύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και ρωτηθεί πρώτα η τοπική κοινωνία όχι σε επίπεδο Τοπικού Συμβουλίου, αλλά σε επίπεδο λαϊκής συνέλευσης.

Υπάρχουν πολλά κενά στους όρους διακήρυξης και θα πρέπει πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια να εξασφαλισθεί ότι θα γίνει μια σοβαρή επένδυση στο ΑΓΝΑΝΤΙ και δεν θα πάει στα χέρια κάποιου απατεώνα που χωρίς να επενδύσει θα λειτουργεί απλά ανταγωνιστικά προς τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του χωριού.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ανέδειξε εδώ και ένα χρόνο το γεγονός ότι ο Ξενώνας ΑΓΝΑΝΤΙ στο Νεοχώρι είναι κλειστός και ότι για ένα διάστημα είχε μεταβληθεί σε στάβλο μιας και μέσα σε αυτόν και στον περίβολο έβρισκαν καταφύγιο πρόβατα κτηνοτρόφων του χωριού!

Ο δήμος, μετά το δημοσίευμα ασφάλισε το ακίνητο και περιόρισε τα ζώα, αλλά στο διάστημα αυτό δεν έκανε καμία προσπάθεια για να αξιοποιήσει το ακίνητο που παραμένει για αρκετά χρόνια κλειστό και καταρρέει.

Είχε προηγηθεί προσπάθεια εκμίσθωσης και έγινε δύο διακηρύξεις που βγήκαν άκαρπες. Έτσι, στις 23 Απριλίου 2018 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αποφάσισε την τροποποίηση της 279/2016 απόφασής που αφορά σε καθορισμό όρων για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Νεοχωρίου (Ξενώνας).

Η επιτροπή την οποία αποτελούσαν ο δήμαρχος Δημήτρης Τσιαντής ως πρόεδρος και οι Τσιαμαντάς Δημήτριος, Θυμιοπούλου Ελένη, Αργύρης Γεώργιος και Γώγουλος Γεώργιος, ως μέλη, αποφάσισαν να διακηρύξουν την εκμίσθωση του ακινήτου με μηνιαίο μίσθωμα μόλις 500€ για τα επόμενα 25 χρόνια!

Ουσιαστικά, μιλάμε για ξεπούλημα του καλύτερου τουριστικού ακινήτου του νομού μας και του ακριβότερου περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Μπορεί καθολική απαίτηση των κατοίκων του Νεοχωρίου να είναι να ανοίξει το ΑΓΝΑΝΤΙ και να αξιοποιηθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το σημαντικό αυτό περιουσιακό στοιχείο να δοθεί αντί πινακίου φακής.

Back to top button
Close
Close