Τρίκαλα

Ξεκίνησε η έρευνα αγοράς και η αναζήτηση φοιτητικής στέγης.

Αν και απέχουμε τουλάχιστον ένα 10ημερο από την ανακοίνωση των βάσεων και κατ’ επέκταση την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που άρχισαν να επισκέπτονται την πόλη των Τρικάλων για την αναζήτηση και ενοικίαση ενός διαμερίσματος ή μιας γκαρσονιέρας. Σε κάτι το αντίστοιχο προχωρούν και Τρικαλινοί γονείς, οι οποίοι σίγουροι για τις σχολές εισαγωγής των παιδιών τους.

Αν και ο αριθμός μέχρι στιγμής είναι μικρός, θα ενταθεί στα τέλη Αυγούστου μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Η έρευνα αγοράς γίνεται χωρίς πίεση χρόνου, καθώς η πλειοψηφία των φοιτητών δεν γνωρίζει τις σχολές εισαγωγής και βρίσκεται εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε καινούργιες γκαρσονιέρες και μικρά διαμερίσματα που παρέχουν ανέσεις.

Όλοι αναζητούν κτίρια που να είναι σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένα ή ανακαινισμένα, να παρέχουν ανεξάρτητη θέρμανση και να είναι επιπλωμένα σύγχρονα.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και παλιοί φοιτητές που αλλάζουν στέγη αναζητώντας το καλύτερο.Αυτή την περίοδο η προσφορά που υπάρχει είναι μεγάλη και οι τιμές που διαμορφώνονται είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, κομμένες και ραμμένες στα χρόνια της κρίσης.

Συγκεκριμένα, τα ενοίκια των γκαρσονιερών ξεκινούν από 200 περίπου ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τα 230 ευρώ, ενώ οι τιμές για τα δυάρια ξεκινούν από 250 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τα 300 ευρώ.

Η φοιτητική ζήτηση που υπάρχει «σηκώνει» την κτηματαγορά των Τρικάλων, η οποία στα πρώτα χρόνια της κρίσης είχε σταματήσει να κινείται ενώ σήμερα έχει αρχίσει να ζωντανεύει και πάλι.

Back to top button
Close
Close