Τρίκαλα

Ξεκίνησε από σήμερα το κυνήγι – Πυροβολισμοί σε βουνά και κάμποι

Με τα όπλα στα χέρια βρίσκονται οι κυνηγοί από σήμερα σε ολόκληρο τον νομό Τρικάλων , αφού η κυνηγετική περίοδος άρχισε από τις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι άδειες κυνηγιού κυμαίνονται από 120 έως 170 ευρώ, ανάλογα το είδος της (τοπική, περιφερειακή, γενική). Στο διάστημα 20 Αυγούστου 2019 έως 29 Φεβρουαρίου 2020 καθορίζεται η νέα κυνηγετική περίοδος, σύμφωνα με αποφάσεις για τη ρύθμιση της θήρας στη χώρα, τις οποίες υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ύστερα από συναντήσεις και αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβάλει περιβαλλοντικοί φορείς, κυνηγετικές οργανώσεις, οι καθ’ ύλην αρμόδιες δασικές υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ.

Απεριόριστος αριθμός αγριογούρουνων

Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση διαφοροποιείται στα ακόλουθα σημεία σε σχέση με την περσινή:
α) Αυξήθηκε οριζόντια, σε όλη τη χώρα, η κάρπωση του αγριόχοιρου και πλέον η κάρπωση θα γίνεται χωρίς περιορισμό ανά ομάδα και ημερήσια έξοδο. Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά και επικουρικά των λοιπών μέτρων που λαμβάνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισόδου στη χώρα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που έχει πλήξει γειτονικές βαλκανικές χώρες και αποτελεί εν δυνάμει πρόβλημα και για την Ελλάδα.

Back to top button
Close
Close