Τρίκαλα

Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την μεγάλη εκδήλωση της VODAFONE στον αύλειο χώρο του ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν είναι λίγες οι ελληνικές πόλεις που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και διαδικασίες, να υιοθετήσουν λύσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον και φυσικά να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών, ενισχύοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στα πράγματα της κάθε πόλης. Και ενώ κάθε δημοτική ή περιφερειακή αρχή μπορεί να θέτει τις δικές τις προτεραιότητες και να εφαρμόζει τον δικό της οδικό χάρτη, ο στόχος είναι κοινός: Μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Ήδη ο Δήμος Τρικκαίων – η πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου κυκλοφόρησε λεωφορείο χωρίς οδηγό – προσφέρει πληθώρα από σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες του όπως τηλεϊατρική, δίκτυα οπτικών ινών, on line συνεδριάσεις, και διαδικτυακή αναζήτηση χαμένου κατοικίδιου. Επίσης, στα Τρίκαλα λειτουργούν συστήματα τηλεματικής με τα οποία ελέγχονται η κυκλοφορία, τα καύσιμα και τα οχήματα, σύστημα έξυπνου φωτισμού που εξοικονομεί 60% ενέργεια περισσότερο σε σχέση με ένα συμβατικό, ενώ ο κατάλογος με τις έξυπνες λύσεις που εφαρμόζονται στα Τρίκαλα συνεχώς μεγαλώνει.Έτσι λοιπόν χωρίς να έχουν γίνει ακόμη πολλά γνωστά ετοιμάζεται μια μεγάλη εκδήλωση παρουσίας από την γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών το e-trikala στον αύλειο χώρο του ΚΤΕΛ Τρικάλων .Μάλιστα λόγω της υπερπαραγωγής νταλίκες καθώς και βαν εξωτερικών μεταδόσεων τοποθετήθηκαν και άρχισαν να φέρνουν πράγματα στον χώρο .

Η Vodafone στηρίζει με τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες της τόσο τον δήμο Τρικκαίων όσο και πολλές επιχειρήσεις της περιοχής.Η έλευση των νέων δικτύων 5G και οι σύγχρονες ΙοΤ λύσεις της Vodafone που προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη, θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, απελευθερώνοντας τις δυνατότητες των πόλεων, των δήμων και των επιχειρήσεων σε κάθε σημείο της χώρας. Παράλληλα, θα εξοικονομηθούν πόροι, θα μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οι πολίτες θα απολαμβάνουν πληρέστερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες. Ακόμα και η δική τους συμμετοχή στα πράγματα των δήμων θα γίνει πιο ενεργή καθώς θα μπορούν να αλληλεπιδρούν πιο εύκολα με τις αρμόδιες δομές και έτσι να επηρεάζουν τις αποφάσεις και τις δράσεις τους. Έτσι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μπορεί να περνά από τα χέρια των απλών ανθρώπων και να γίνεται εύκολα πράξη μέσα από τις οθόνες των συσκευών τους.

Back to top button
Close
Close