Cooking ideas

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ “Η γαστρονομία είναι σίγουρα το όχημα που μπορεί να μεταφέρει τον τουρισμό σε άλλα μονοπάτια

CHEF: ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ “Η γαστρονομία είναι σίγουρα το όχημα που μπορεί να μεταφέρει τον τουρισμό σε άλλα μονοπάτια… Ας της δώσουμε την προσοχή που της πρέπει με υπευθυνότητα και όραμα!  Πως αισθάνεστε που είστε στην ομάδα υποστηρικτών του “Greek taste beyond borders”  στα πλαίσια του « 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018»;

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα που βρίσκομαι με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τις ελληνικές γεύσεις. Πάνω από δεκαετίες ενεργώ και αγωνίζομαι με όραμα και πίστη για να κάνω την ελληνική κουζίνα εξαγώγιμη. Είναι παρήγορο και ανακουφιστικό να αισθάνομαι πως έχω συναγωνιστές και υποστηρικτές σε αυτή τη προσπάθεια. Είμαι λάτρης των συνεργιών και της ομαδικής δουλειάς γιατί ο καθένας από εμάς που πασχίζει για αυτό το σκοπό μπορεί να φτάσει ως ένα σημείο, όλοι μαζί όμως μπορούμε να κατακτήσουμε τη κορυφή.

 

 

Τι σημαίνουν για εσάς οι λέξεις «ελληνικό προϊόν, ελληνική κουζίνα, ελληνική διατροφική αξία  και κουλτούρα»;  Θα μπορούσε η ελληνική γεύση να φτάσει στην κορυφή των παγκόσμιων trend και να σταθεί στην κορυφή του κόσμου σαν ένα premium brand;

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σαφώς και η Ελληνική κουζίνα με τα ποιοτικά της προϊόντα και τη φιλοσοφία της μπορεί να σταθεί στην κορυφή της γεύσης. Όχι απαραίτητα στην ίδια κορυφή  που είναι άλλα προϊόντα που έχουμε σήμερα σαν πρότυπα από άλλες χώρες γιατί η αλήθεια είναι πως τα δικά μας προϊόντα στην εξαγώγιμη  τους μορφή δεν είναι  ανταγωνιστικά ούτε στη τιμή ούτε στη ποσότητα. Πάντα μου αρέσει να λέω στη Γαλλία πως βγαίνουμε πιο ακριβοί στις ξένες αγορές  γιατί είμαστε μονάκριβοι. Πρέπει να ποντάρουμε και να ενισχύσουμε τη μοναδικότητα και το συγκριτικό  πλεονέκτημα  των προϊόντων μας που είναι η γεύση και η διατροφική τους υπεροχή.

 

 

Πόσο σημαντική είναι η συνεύρεση των Ελλήνων επιχειρηματιών εστίασης & γαστρονομίας του εξωτερικού από 50 διαφορετικές χώρες στο συνέδριο και το γεγονός, ότι θα υπάρχει κάλυψη από 15 διαφορετικές  χώρες;

 

Αυτή η συνεύρεση είναι πραγματικά αναγκαία και μακάρι να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Οι χώροι ελληνικής εστίασης του εξωτερικού είναι η πρώτη επαφή που έχουν οι ξένοι με τη γαστρονομική μας κουλτούρα και είναι απαραίτητο πια όλοι  αυτοί που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτό να κατανοήσουν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν απέναντι στην χώρα μας και στη γαστρονομική μας κληρονομιά. Είμαι οπαδός της γνώσης και της εκπαίδευσης, πιστεύω πως όλοι μας χρειαζόμαστε εκπαίδευση όταν φέρουμε πάνω μας την ευθύνη να αντιπροσωπεύουμε μια χώρα  και την γαστρονομική της ταυτότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Που σας βρίσκουμε επαγγελματικά αυτή τη στιγμή; Τα τελευταία σας νέα… ενδιαφέρουν τον κόσμο που σας γνωρίζει, ο οποίος να είστε σίγουρη σας έχει στην καρδιά του.

 

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια μετά από  πολύχρονη και μόνιμη διαμονή στη Γαλλία  ζω ανάμεσα στην Ελλάδα που είναι η χώρα μου, η ρίζα μου και στη Γαλλία που εκτός των άλλων που μου έχει προσφέρει – με έχει «υιοθετήσει»  επαγγελματικά. Άρα δραστηριοποιούμαι  και στις δυο χώρες. Στο Παρίσι θα με βρείτε σε κάποιον από τους 4  χώρους  ελληνικής εστίασης του  Evi Evane. Το πιο πιθανό είναι στο μπιστρό μας Evi Evane που φέτος μάλιστα φέρει και τη διάκριση σαν το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι από το  guide  Gilles Poudlowfski.

Στην Αθήνα μοιράζομαι ανάμεσα στην τηλεοπτική μου εκπομπή, των υποχρεώσεων μου για την ιστοσελίδα γαστρονομίας  www.dinanikolaou.gr και του πολυχώρου γαστρονομίας Yolenis όπου διδάσκω μαγειρική με ελληνικά προϊόντα στους Αθηναίους αλλά και στους ξένους επισκέπτες.

 

 

 

Το “Greek taste beyond borders” αποτελεί το άρμα μέσω του οποίου θα χτιστεί το απαραίτητο  network που δεν έχει άλλο στόχο, παρά την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως και όλων των πτυχών της, όπως οι πολύ ιδιαίτερες  πρώτες ύλες της ελληνικής γης, το τουριστικό προϊόν γαστρονομίας κ.α. Το «1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018» κέρδισε από την αρχή την εμπιστοσύνη του κράτους με την χορήγηση των αιγίδων του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Είναι σημαντική η αιγίδα των κρατικών φορέων και πόσο σημαντική η ιδιωτική πρωτοβουλία; Εσείς άλλωστε επί χρόνια αποτελείτε ένα είδος πρεσβευτή για την ελληνική κουζίνα μας…

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτή την υπερπροσπάθεια έχουμε μαζί μας και τους κρατικούς φορείς, όπως προανέφερα όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αναμένω με αγωνία τη πρώτη μας συνάντηση και τις πρώτες δράσεις του  Greek taste beyond borders στα πλαίσια του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018

Η γαστρονομία είναι σίγουρα το όχημα που μπορεί να μεταφέρει τον τουρισμό σε άλλα μονοπάτια. Ας της δώσουμε τη προσοχή που της πρέπει με υπευθυνότητα και όραμα.

 

 

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στην πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου στο Ecali Club προς τα τέλη του Ιανουαρίου 2018, η οποία θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του συνεδρίου για την προγραμματισμένη ημερομηνία της  5ης Μαρτίου 2018, δίνοντας το στίγμα και τη βαρύτητα για τη μεγάλη σημασία του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου ελληνικής γαστρονομίας με επικοινωνιακό μήνυμα το “Greek taste beyond borders”.  

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Estiatoria.gr

Back to top button
Close
Close