MUST Read

Ντεμαράζ στη κούρσα για τους Δημάρχους του Ν.Τρικάλων

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προσδιορίζονται  τον Μάιο του  2019 και οι υποψήφιοι ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου ..Στα Τρίκαλα εάν και θεωρούνται ιδιαίτερα παρακινδυνευμένες οι προβλέψεις καθώς στην πολιτική όλα είναι ρευστά, εντούτοις τα νυν πρόσωπα που κατέχουν τον τίτλο του δημάρχου, θεωρείται βέβαιο ότι θα ηγηθούν εκ νέου να οδηγήσουν τον συνδυασμό τους σε μια εκλογική αναμέτρηση με σκοπό την ανανέωση της θητείας τους .

Αν και θα προκύψουν νέα πρόσωπα στην σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά κάποια δεν θα ξανά εκλεγούν, οι τέσσερις δήμαρχοι στον νομό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, δύσκολα η εύκολα θα ανανεώσουν την εκλογή τους .

Σχεδόν και στις  τέσσερις παρατάξεις της πλειοψηφίας όλα φαίνεται να πηγαίνουν πολύ καλά, με το πέρασμα του χρόνου η δημοτική αρχή παράγει όλο και περισσότερο έργο, ενώ είναι πλέον εμφανές ότι ο κάθε δήμαρχος παίζει μόνος του στο τοπικό πολιτικό παιχνίδι.

Από την άλλη η παράταξη μειοψηφίας είχε μείνει πίσω στο παιχνίδι αυτό, και πλέον δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αναζήτηση αρχηγού όχι μόνο δεν έχει τελεσφορήσει, αλλά έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές και δυσαρέσκειες στους κόλπους της σχεδόν και στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του νομού .Το παράδοξο με την αντιπολίτευση είναι ότι, ενώ όλοι αναζητούν το νέο αρχηγό, κανείς δεν αποφασίζει να βγει μπροστά με εξαίρεση ίσως τόσο τον δήμο Πύλης όσο και στην Καλαμπάκα που δυο ονόματα έχουν καταθέσει ενδιαφέρον για τον δήμο .

Αντιθέτως, αν κάποιο από τα μέλη της, έχει την κρυφή φιλοδοξία να ηγηθεί, φαίνεται πως θα την εκδήλωνε μόνο ως αποδοχή μιας σχετικής πρότασης από τους υπόλοιπους.Ιδίως στον δήμο Τρικκαίων  εκείνοι που “κινούν τα νήματα, οι οποίοι είναι γνωστό ότι κάποιοι δεν βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά στο παρασκήνιο, δεν βλέπουν ανάμεσα στους σημερινούς συμβούλους της μειοψηφίας κάποιον με προοπτικές νίκης και αναζητούν υποψήφιο οπουδήποτε αλλού…

Έτσι βάση των εκλογικών  σχεδιασμών στην πόλη των Τρικάλων οι συσχετισμοί είναι απίθανο να αλλάξουν και ο Δημήτρης Παπαστεργίου φαίνεται το ακλόνητο φαβορί για νίκη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή .Επικοινωνιακά έχει “απογειώσει” τον δήμο, κάνοντας γνωστό σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο, ενώ εσωτερικά με κάποιες διορθωτικές κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην καθημερινότητα των πολιτών θεωρείται ότι θα του δώσουν και άλλη προστιθέμενη αξία .

Στην Καλαμπάκα όλα δείχνουν ότι ο Χρήστος Σινάνης θα κερδίσει την κούρσα της διαδοχής έστω και μέσα από μια γενικευμένη δυσαρέσκεια που προσπαθούν να δημιουργήσουν έντεχνα οι μη υποστηρικτές του. Ίσως να μην έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για την περιφέρεια στην αρχή της θητείας του στον δήμο , ο χρόνος όμως  εξελίσσεται θετικά και υπέρ του και οι όποιες διορθωτικές κινήσεις αφήνουν έργο, τόσο στην πόλη της Καλαμπάκας όσο και στα πάμπολλα χωριά του δήμου .

Στην Πύλη, ο έμπειρος πλέον  Κώστας Μαράβας φαίνεται να κρατά τις ισορροπίες μεταξύ κάμπου και ορεινού όγκου. Οι όποιες ατέλειες έχουν σταδιακά αμβλυνθεί τα προβλήματα έχουν περιοριστεί σημαντικά και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και στα πρόσωπα που θα δυναμώσουν το ψηφοδέλτιό του, ώστε να μικρύνει τα περιθώρια για διάδοχη κατάσταση στον δημαρχιακό θώκο καθώς ήδη επίσημα έχει εκδηλώσει την υποψηφιότητα ο κ.Χήρας  .

Τέλος στην Φαρκαδόνα εάν και ακούγονται πολλά σχετικά με το αύριο της εκλογικής αναμέτρησης ο Θανάσης Μεριβάκης σε αυτήν την θητεία πέρα από άλλη φορά, προσπάθησε και σύμφωνα με πολλούς πέτυχε το καλύτερο …Παρόλα αυτά για να διασφαλίσει την επικράτησή του, θα πρέπει να τα δώσει όλα καθώς στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο Μιχάλης Μπαγιώτης. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων θεωρείται δυνατό χαρτί με υψηλές γνωριμίες και μεγάλη διαχυτικότητα στην Φαρκαδόνα και στα γύρω χωριά.

cz

Back to top button
Close
Close