People

Νικόλας–Κατερίνα Συνάπαλου:The DECOnstructions, τα πιο δημιουργικά αδέρφια της Θεσσαλίας.

Νικόλας – Κατερίνα Συνάπαλου

                                   The DECOnstructions 

 Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους DECOnstructions. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Γεια χαρά για αρχή! Τι να πούμε; Είμαστε δύο αδέρφια με καταγωγή από τον Τύρναβο με αρκετά έντονη κ ανήσυχη καλλιτεχνική φύση και είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε κάτι δικό μας, κάτι πιο προσωπικό.

Κάποια στιγμή λοιπόν πριν 2 χρόνια περίπου, έχοντας ξαναβρεθεί στο πατρικό μας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και των δυο για σπουδές και εργασία, τα βάλαμε κάτω και αφήσαμε την φαντασία μας να μας πάει όπου και αν ήταν αυτό. Τα όνειρα και οι σκέψεις μας κάπως ευθυγραμμίστηκαν, μπήκαμε σε ένα κοινό πεδίο σκέψης και δημιουργίας και πιάσαμε το ξύλο, ένα υλικό με πολύ ενδιαφέρουσα ενέργεια, διαχρονικό,  που μας έκανε το κλικ.

Ξεκινήσαμε με διάφορα ξύλινα διακοσμητικά για αυλές, βεράντες και μπαλκόνια, στολισμούς εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και σιγά σιγά περάσαμε στα αξεσουάρ, ανδρικά γυναικεία και παιδικά, ακόμη και κατοικίδιων ζώων! Βοήθησαν πολύ και η οικογένειά μας σε αυτό και οι φίλοι μας. Αρχίσαμε να γνωρίζουμε νέο κόσμο που έβλεπε την δουλειά μας και κάπως έτσι ήρθε και η ανάγκη για νέα πράγματα, που είχαν να κάνουν με το φως.

Τα ξύλινα φωτιστικά είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση της δουλειάς μας με την πρώτη μας έκθεση τον περασμένο Απρίλιο σε έναν όμορφο χώρο στο κέντρο της Λάρισας.  Και κάπως έτσι γνωριστήκαμε και εμείς εδώ στα Τρίκαλα για το «ΙΔΕΕΣ».

 Πώς προέκυψε η ιδέα, η ονομασία αλλά και η συνεργασία σας;

Νίκος-Κατερίνα:  Η ιδέα προέκυψε μετά από αρκετή αναζήτηση στα θέλω μας χωρίς περιορισμούς, γνωρίζαμε απλά πια είναι τα εργαλεία μας. Η Κατερίνα έχει τελειώσει σχολή Αρχιτεκτονικής Τοπίου και γνωρίζει καλά από σχέδιο και υπολογισμούς αλλά και χειρωνακτική εργασία και ο Νίκος είναι μουσικός, έχει τελειώσει την σχολή Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών οργάνων και είναι ηχολήπτης, έχει υπάρξει και DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός και όλα αυτά βοηθούν και για την καλή οργάνωση και για να έχει η δουλειά μας μια μουσικότητα.

Η ονομασία τώρα προέκυψε απλά, μια μέρα που πίναμε καφέ και αναλύαμε τις ιδέες μας για το πρότζεκτ αυτό. DECONSTRUCTIONS, είναι σύνθετο και προέρχεται από τις λέξεις “design”+“constructions” δηλαδή “σχεδιασμός” και  “κατασκευές”. Η λέξη “deconstruction” από μόνη της σημαίνει και “αποδόμηση”, αποσύνθεση δηλαδή ενός αντικειμένου και δημιουργία ενός νέου. Μας άρεσε γιατί μας αντιπροσωπεύει απόλυτα και το κρατήσαμε. Και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας για το κοινό όραμά μας.

Πόσο εύκολο είναι στη σημερινή εποχή της κρίσης να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση;

Κατερίνα: Αρκετά δύσκολο δεδομένων των συνθηκών στην Ελλάδα του σήμερα, αλλά η διαδρομή για την δημιουργία μίας επιχείρησης είναι δημιουργική διαδικασία, γεμάτη εμπειρίες που σε κάνουν να μαθαίνεις, να προχωράς και να πηγαίνεις ένα βήμα μπροστά. Εκεί ακριβώς είμαστε τώρα, στο «ένα βήμα μπροστά».

Ποιο είναι το ταλέντο που ξεχωρίζεις στον εαυτό σου;

Νίκος :Εδώ είναι το πρόβλημα, δεν είναι μόνο ένα!. Όλοι έχουμε ταλέντα και καλλιεργώντας τα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις πεποιθήσεις μας, μας βοηθούν στην εξέλιξη μας. Για να απαντήσω και στην ερώτηση, ταλέντο είναι η οργάνωση, η επικοινωνία, η ανάγκη για δημιουργία, οι ιδέες και η δεξιοτεχνία, η ευγένεια και η αγάπη σε ότι κάνουμε.

Κατερίνα : Συμφωνώ με ότι είπε ο Νίκος και συμπληρώνω την υπομονή!. Στις μέρες μας και αυτό ταλέντο θα μπορούσε να θεωρηθεί. {γέλια}

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που αποδοκιμάζεις περισσότερο στον εαυτό σου;

Νίκος: Γίνομαι λίγο σπαστικός όταν κολλάω κάπου, νευριάζω και θυμώνω, μετά ηρεμώ μου περνάει και βλέπω ότι ακόμη και από αυτό μαθαίνω πράγματα πολλά.

Κατερίνα :Η ανυπομονησία μου πάντα όταν ξεκινάμε ένα πρότζεκτ! Είμαι αυτήν που βιάζεται για το αποτέλεσμα με συνέπεια να θυμώνει ο Νίκος και να μου επισημαίνει ότι «όταν βιάζεσαι γίνονται λάθη» . Τελικά μαθαίνουμε και οι δυο μας από αυτό !

 Ποια είναι η μεγαλύτερή σου δαπάνη πού έχεις κάνει;

Νίκος – Κατερίνα: Η μεγαλύτερη δαπάνη είναι συναισθηματική. Εκεί γίνεται η δαπάνη-επένδυση. Επενδύουμε πολλά και οι δύο μας και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο γιατί ότι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη και η αγάπη είναι ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα.

 Αν ήσουν φιγούρα μιας άλλης εποχής, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Νίκος – Κατερίνα: Λεονάρντο Ντα Βίντσι, μιας και ήταν μεγάλη προσωπικότητα γεμάτη δημιουργία !

 Ποια είναι η δική σου ιδέα της τέλειας ευτυχίας;

Νίκος – Κατερίνα : Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε! Η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα τα καθημερινά. Έχουμε την υγεία μας, την οικογένεια μας καλά, όρεξη και δύναμη να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και αυτό είναι το καλύτερο, το πιο σημαντικό, ένας από τους ορισμούς της ευτυχίας.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Νίκος – Κατερίνα : Φόβος, γιατί να φοβόμαστε ακόμη δεν το έχουμε κατανοήσει. Ο φόβος και οι αναστολές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας. Δεν φοβόμαστε τίποτα, ότι είναι να έρθει έρχεται με κάποιον τρόπο και αν κάτι είναι να προσπεράσει, προσπερνάει απλά. Ότι είναι να γίνει, γίνεται. Το αντιμετωπίζουμε και προχωράμε γιατί έχουμε ο ένας τον άλλο και την οικογένεια μας δίπλα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου motto;

Νίκος : Thoughtsbecamethings, σκέψεις που γίνονται πράξεις. Σκεφτείτε το και με κάποιον τρόπο θα αρχίσει να υλοποιείται. Υγιείς σκέψεις. Υγιείς πράξεις.

Κατερίνα:   Αν δεν σου αρέσει κάτι  στη ζωή σου, άλλαξε τα όλα μέχρι να σου αρέσουν !

fpage DECOnstructions

Ιστορίες της διπλανής πόρτας,από την Ελισσάβετ Δόλια.

 

 

Back to top button
Close
Close