Τρίκαλα

Νέα πρόσωπα και στα Τρίκαλα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα

Σάρκα και οστά λαμβάνει η εκπεφρασμένη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Η οδός Πειραιώς έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μία θέση στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τα ψηφοδέλτια της “γαλάζιας” παράταξης είναι ανανεωμένα κατά 72%.Στα Τρίκαλα πάντως εάν και άλλαξε κατά 50% τα πρόσωπα θεωρούνται “γνωστά” με εξαίρεση ίσως τον Μικέλη Χατζηγάκη και την Χρυσάνθη Γάλλου Δαλκαφούκη που κατεβαίνουν για πρώτη φορά με την ΝΔ .

Σύμφωνα με την εικόνα των “γαλάζιων” ψηφοδελτίων:

-Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ δώδεκα έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του 1990. Δηλαδή, δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια.

-Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

-Σε ορισμένες περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, τη Β΄ Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Back to top button
Close
Close