Ειδήσεις

Νέα Δημοκρατία: Μπάρμπεκιου με Μπάνον ή δείπνο με Μακρόν;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία για να δείξει ότι προτιμάει το… δείπνο με τον Μακρόν από το… μπάρμπεκιου με τον Μπάνον. Ο πρωθυπουργός θέλει να παραμείνει η κυβέρνησή του εντός της νόρμας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Γι’ αυτό καταστέλλει ακόμα και με διαγραφές τις καθαρά ακροδεξιές απόψεις στελεχών της ΝΔ και γι’ αυτό έχει εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός ενσωματώνει διαρκώς στοιχεία της «ταυτοτικής Δεξιάς» τόσο στην πολιτική της κυβέρνησης όσο και στο λόγο της ΝΔ. Είναι ενδεικτικός ο «χαλαρός» τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη μετεγκατάσταση προσφύγων. Αλλά όταν το Μαξίμου εκτιμήσει ότι η κατάσταση «ξεφεύγει», λαμβάνονται μέτρα, όπως έγινε με το μπάρμπεκιου.

Το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό είναι ότι στην υπόθεση του μπάρμπεκιου σημαντικό τμήμα της βάσης της ΝΔ έδειξε ότι είναι πιο κοντά στις απόψεις του κ. Κυρανάκη παρά σε αυτές του κ. Κουμουτσάκου. Η διάσταση μεταξύ ηγεσίας και μέρους της βάσης μάλλον θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Back to top button
Close
Close